Rekonstrukció

2023.10.20. 16:20

Elindult a forgalom Gyöngyös felújított, Vachott utcai hídján + fotók

A kivitelezőnek gyakorlatilag új hidat kellett építeni a korábbi építmény tartószerkezeti hibái miatt.

Szabó István

Péntek déltől újra lehet közlekedni a forgalmas hídon

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Pénteken átadták a forgalomnak Gyöngyösön a Vachott Sándor utcai felújított Nagy-patak hidat. A híd rekonstrukciója a nyugati elkerülő úthoz kapcsolódó, állami kezelésben lévő belvárosi utak felújításának része volt. Portálunkon is több írtunk már arról, hogy az elkészülte a tervezettnél azért tartott jóval tovább, mert a 2022-es feltárás közben, a tartószerkezetében olyan hibákat fedeztek fel, amelyeket előre nem lehetett látni, ezért a munkálatokat fel kellett függeszteni. A feltárt teherbírási problémákat csak jóval nagyobb munkával lehetett kijavítani, mint amit terveztek a szakemberek: gyakorlatilag új hidat kellett építeni, amit előtte meg kell tervezni, valamint engedélyeztetni is szükséges volt.  

A híd pénteki megnyitása a forgalom előtt egyben azt is jelenti, hogy a a nyugati elkerülő úthoz kapcsolódó, állami kezelésben lévő belvárosi utak – a Damjanich János, a Vachott Sándor, a Petőfi Sándor, a Szent Bertalan, valamint a Kossuth Lajos valamint a Vasút utca – felújítása befejeződött.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában