Korszerűsítés

2023.10.19. 14:40

Javítják a mátrai erőmű négyes turbináját

Mielőtt újra termelésbe áll a turbina, javítják, beállítják.

Molnár Helga

A karbantartás komoly szakértelmet igényel

Forrás: MVM Mátra Energia Zrt./Facebook

Fontos és látványos javítási munkálatok zajlanak az MVM Mátra Energia Zrt. négyes számú turbináján – írja az MVM Mátra Energia Zrt. közösségi oldalán. A Mátrai Erőmű 4-es blokkjának nagyjavítása, karbantartása speciális szakértelmet, odafigyelést és precizitást igényel.  

A 200 megawattos nagyságrendben épített gőzturbinák házbontásos javítási ciklusideje 50 ezer üzemóra, ennek megfelelően zajlik nagyjavítási programjuk. Ez olyasmi, mint a gépkocsi rendszeres szervizelése a megtett kilométerek szerint. A mostani nagyjavítás hozzájárul a biztonságos és korszerűbb működéshez, az ország energiaellátásának fokozásához. Ezzel is segítve a fenntartható és korszerű fejlődést.

A turbina főegységek teljeskörű felülvizsgálata és felújítása részben az erre is specializálódott nagy nemzetközi vállalat berlini gyáregységében történt. Jelenleg az összeszerelési és beállítási szakaszba lépett a munkafolyamat mielőtt újra termelésbe áll a 4-es blokk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában