Heol.hu podcast

2023.10.12. 19:55

Klausmann Viktor: a Kékes Kutató-Mentők munkájára a katasztrófavédelem is számít

A csapat tagjai a munkájuk mellett, szabadidejükben mentenek, legtöbbször hétvégén, éjjel, esőben, hóban riasztják őket.

Szabó István

Klausmann Viktor a kutató-mentőcsoport idei télre való felkészüléséről is beszélt

Forrás: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

Ez alkalommal Klausmann Viktorral, a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány kuratóriumi elnökével beszélgettünk. A 2012 óta működő szervezet elsősorban a Mátrában eltűnt, vagy bajba jutott, balesetet szenvedett emberek felkutatását és mentését végzi. Klausmann Viktor többek között beszélt a feladataikról, a kutatásban, mentésben részt vevő kollégák felkészültségéről, s arról is, mi történik egy-egy riasztás során, amikor egy kiránduló bajba kerül a hegyekben. Megtudhatjuk tőle, hogy a Felső-Mátrában speciális körülmények között kell helyt állniuk, hiszen a közvetlen közelben nincs mentőállomás, illetve tűzoltóság. Azokról a mentési feladatokról is hallhatunk, amelybe a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága nemzeti minősítő oklevele alapján bevonhatóak. A közelgő télre való felkészülésről is beszélt Klausmann Viktor.

A teljes adást itt lehet meghallgatni:

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!

 


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában