Csere

2023.10.16. 12:55

Lőrinciben letette az esküt az új városatya

Lőrinciben rendkívüli ülést tartott a képviselő-testület. A tanácskozás első, ünnepi részén jelen volt Szabó Zsolt országgyűlési képviselő is, aki gratulált az új városatyának.

Tari Ottó

Petró Lajos aláírja a hivatalos dokumentumot, mögötte Pálinkás Zoltán, a helyi választási bizottság elnöke

Forrás: Tari Ottó / Heves Megyei Hírlap

Ennek apropóját az adta, hogy a nemrég megüresedett önkormányzati képviselői széket a választási kislistán sorban következő jelölt, Petró Lajos „Bigin” (Fidesz-KDNP) foglalta el, aki ez alkalommal tette le az esküt Pálinkás Zoltán, a helyi választási bizottság elnöke előtt. Ahogy arról beszámoltunk, Petró Lajos elődje, Bera Péter a közelmúltban azért adta vissza mandátumát, mert minisztériumi főosztályvezetővé nevezték ki, s a két tisztség összeférhetetlen lett volna.

– Szép ünnep a mai, mert ismét teljes létszámú a testület – köszöntötte az új városatyát Szabó Zsolt. – Sok eredményes döntés áll a lőrinci testület mögött, s remélem, ez a következőkben is megmarad. Ehhez minden segítséget megadok. A következő időszakban számos komoly beruházás áll a település előtt, a cél, hogy minden nap egyformán dolgozzunk, függetlenül attól, hogy választás következik vagy nem. Bízom benne, hogy ezt a testület ugyanolyan sikeres lesz, mint eddig, s a munkájukhoz békés körülményeket kívánok. Gratulálok Petró Lajosnak!

A grémium a továbbiakban időszerű kérdésekről határozott, így arról is, hogy a soron következő közmeghallgatást november 7-én, kedden 17 órától tartják meg a Közösségi Házban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában