Közlekedés

2023.10.11. 15:53

Már javítják a Markaz és a Mátrai Erőmű közti útszakaszt

A mátraaljai község csaknem 257 millió forintot nyert az út rendbetételére.

Szabó István

Kátyú kátyú hátán nehezítette már a közlekedést az elhasználódott útszakaszon

Forrás: Markaz/Facebook

Sikerült megoldást találni a Markazról a Mátrai Erőmű felé vezető útszakasz áldatlan állapotának megszüntetésére, tájékoztatta portálunkat kedden Holló László, Markaz polgármestere.

– Községünk önkormányzata már 2022-ben támogatási kérelmet nyújtott be a Vidékfejlesztési Programon belül az út felújítására. A pályázatunk 2023-ban a nyertesek között szerepelt, támogatásra alkalmas minősítést kapott. Így, a külterületi út felújítását szolgáló projektünkkel településünk 256 millió 958 ezer forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A közbeszerzési eljárás lezárult, és a mai nappal elkezdődtek a kátyúzási munkálatok, melyek időszakos forgalomkorlátozással járnak majd. Ahogy az időjárás engedi, és a kivitelező is tud erőforrást átcsoportosítani, haladni fog a munka. Ezért kérjük a türelmüket, mert bár ideiglenesen lassul a forgalom, de már nem az út állapota, hanem annak a felújítása miatt. Remélem, hogy ez az ismét jelentős forrást elnyert pályázatunk elégedettséggel tölti el mindazokat, akik nap mint nap ezt az utat voltak kénytelenek használni – részletezte Holló László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában