Kapás!

2023.10.28. 13:01

Megdőlt a tőpontytórekord a maconkai víztározón + videó

Egy hónapon belül visszafogták ugyanazt a halat, ezzel megdőlt a tőpontytórekord a maconkai víztározón. Az új csúcstartó hal 5 dekagrammal múlta felül a korábbit.

Heol.hu

Három hete számolt be a Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület (BSHE) Sziklai Dániel október 5-én délelőtt, a gáti szakaszon fogott gyönyörű tőpontyáról. Akkor a hal 24,25 kilogrammot nyomott és csupán 25 dekagrammal maradt el a Maconkai-víztározó abszolút tőpontytórekordjától.

Akkor azt írták, hogy a halak jelenlegi intenzív táplálkozásából kiindulva elmondható, hogy Sziklai Dániel bajszosa akár 1-2 héten belül már az abszolút rekordot meghaladó tömeggel rendelkezhet. Kérdésként fogalmazták meg, hogy az idén jelentkezik-e még? Nos, nem kellett sokáig várni, és bejött a jóslat is. A válasz: igen.

Most a Pecaverzum arról írt, hogy október 26-án, szerdán reggel 8 óra magasságában Gazdag Dávid egy kiemelkedő horgászélménnyel gazdagodhatott, és innentől övé az abszolút tőpontytórekord cím is.

Gazdag Dávid Lévai Attila 2020. május 28-án szákba terelt, 24,50 kilós példányát múlta felül 5 dekagrammal, és foglalta el a rekordlista első helyét.

Érdekesség, hogy Sziklai Dánielnek 1125 nap után sikerült visszafognia, most pedig szűk egy hónap leforgása alatt másodszor volt horgon, írta meg a Pecaverzum.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában