Túrázás

2023.10.15. 16:17

Most élete párját is megtalálhatja az Ó-Bükkben

A vadregényes Ó-Bükkbe csalogatja a túrázókat a Szalajka-ház, amely egyben a kirándulás kiindulópontja és szálláshelye is. A túrán akár élete párját is megtalálhatja.

Az Ó-Bükk igazi csodákat rejt a túrázók számára

Forrás: Szalajka-ház

"Akár a társadat is megtalálhatod a jövőbeni túrázásokhoz" - egyebek mellett ezzel a mottóval hirdeti az Ó-Bükkbe szervezett túrát a Szalajka-ház hivatalos weboldala.

A vadregényes környék hazánk egyetlen homokkő hegyvidéke – itt, a szlovák-magyar határ mentén – sokáig el volt zárva a látogatók elől, hiszen északi része a határsávba tartozott. Távol van minden nagyobb várostól, kiesik a fő turistaútvonalakból is, ennek köszönhető azonban háborítatlansága, mely egyedi hangulatot kölcsönöz ennek a csodálatos hegyvidéknek. Kevesen tudják, hogy ez a vidék rejti hazánk egyik legnagyobb erdőrezervátumát - áll a Szalajka-ház ismertetőjében.

A tervezett programról azt írták: november 18-án 10 és 11 óra között van a találkozó a Szalajka-házban, 11 óra 15 perckor pedig indul a túra a környéken Klein Dávid túravezető, hegymászó, barlangász, földrajz-rajz szakos tanár vezetésével. A szálláshelyre 16 óra környékén érkeznek vissza.

Másnap 10 órakor kezdődik a túrázás Klein Dávid vezetésével, visszaérkezés 14 óra környékén, a szálláshely elhagyásának időpontja 15 óra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában