Idősek

2023.10.18. 08:30

Pétervásárán táncra perdültek az idősek az ünnepen

Minden évben összegyűlnek a helyi művelődési házban, hogy megünnepeljék az Idősek Világnapját.

Barta Katalin

A nyugdíjasok meglepetés műsorral is készültek Pétervásárán

Forrás: Pétervására Város Hivatalos Oldala/Facebook

Pétervásárán már hagyomány, hogy az Idősek Világnapja alkalmából októberben vendégül látja az önkormányzat a 65 éven felülieket. A napokban zsúfolásig megtelt a művelődési ház, ahol a megjelenteket Eged István polgármester köszöntötte, aki elmondta: „Városunkban hagyománnyá vált, hogy évente egy alkalommal összejövünk azért, hogy kifejezzük megbecsülésünket azok iránt, akik hosszú munkában eltöltött évek után köztünk töltik megérdemelt nyugdíjas éveiket” Majd a svéd filmrendező, Bergman szavait idézve fejezte ki, hogy miért nem szabad soha alábecsülni az időseket. Hiszen: „Az öregkor hasonlít a hegymászáshoz. Minél magasabbra hágsz, annál fáradtabb vagy, nehezebben kapsz levegőt. De sokkal jobban átlátod a dolgokat.”

Ugyanúgy, mint az elmúlt esztendőkben, most is tiszteletét tette a rendezvényen Farkas Attila, a Heves Megyei Nyugdíjas Szövetség elnöke, aki versben fejezte ki jókívánságait.

Az ünnepi műsort ezúttal Kabai Alex, az Operettszínház művészének előadása színesítette, aki remek hangulatot varázsolt. A Nyugdíjasok Pétervásárai Egyesülete meglepetés produkcióval is készült. Korda György Reptér című slágerére táncoltak. A vacsorát követően zenés, táncos mulatozással zárult az este.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában