Nagy találkozás

2023.10.17. 21:55

Polgár Judittal is találkoztak a gyöngyösi diákok a világsakkfesztiválon

A Gyöngyösi Arany János Általános Iskolában a nemzetközi nagymester nevével fémjelzett Sakkpalota programot alkalmazzák az oktatásban.

Szabó István

Polgár Judittal is találkoztak a gyöngyösi diákok

Forrás: Gyöngyösi Arany János Általános Iskola/Facebook

Szombaton immár 5. alkalommal vettek részt a Gyöngyösi Arany János Általános Iskola diákjai a Polgár Judit Világsakkfesztiválon, amelyet idén kilencedszer rendeztek meg a budapesti Magyar Nemzeti Galériában, tájékoztatott a tanintézmény.

– Ez a nap méltán várva várt nap volt iskolánk tanulói életében. A világsakkfesztivál nyújtotta egész napos, színes, kreatív programok – ügyességi játékok, fejtörők, kézműveskedés, SakkTesi, SakkSéta, Lego robotika, dedikálás – a korábbiakhoz hasonlóan feledhetetlen élményt nyújtott az eseményen részt vevő 38 diákunknak. A gyerekeket Juhászné Dafkó Andrea igazgató, Benei Zsuzsanna, Csizmadia Molli, Hunyady Katalin, Misi Ágnes, Rózsáné Mátrai Ilona, Szabóné Madai Marianna, Szakkayné Zeller Erzsébet, Tamásné Varga Szilvia kollégák kísérték. Tanulóink világsakkfesztiválra történő utazását a Hatvani Tankerületi Központ támogatta, melyet ezúton is köszönünk – áll a Gyöngyösi Arany János Általános Iskola közleményében.

Portálunkon már beszámoltunk arról, hogy a gyöngyösi iskola tantestülete 2018-ban ismerkedett meg a Polgár Judit, Magyar Szent István-renddel kitüntetett nemzetközi sakknagymester nevével fémjelzett Sakkpalota képességfejlesztő oktatási programmal. Az iskola elsőként kapta meg vármegyénkben a Polgár Judit Sakk Alapítvány kuratóriumától a Sakkpalota program referenciaintézménye címet a különleges módszer alkalmazásáért. Az Alapítvány egyedülálló módszertani programjának célja az általános képességfejlesztés, a logikus és kreatív gondolkodás elősegítése, a digitális korban fellépő gondolkodásfejlődési hiányosságok pótlása.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában