Programajánló

2023.10.26. 19:55

Rémségekkel és halloweeni programokkal várnak mindenkit Hevesben

Összegyűjtöttük a hétvége rendezvényeit, hogy olvasóink tudjanak válogatni a programok közül.

Heol.hu

Töklámpás, halloween

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Október 27., péntek

Eger:

  • Október 27-én 17:00 órai kezdettel az egerszalóki St. Andrea Galériába megnyílik a "Majdnem Titok" című kiállítás. Az alkotók: Szűcs Rita, M. Barna Anita, Lénárt Viktor. Megnyitja: Andreja Jovic, grafikusművész, illusztrátor. Köszöntőt mond Ifj. Lőrincz György. Közreműködik Szűcs Rita és az EKKE Gyakorlóiskola AMI tánc szakos diákjai (Koreográfus: Gulyik Judit). A moderátor pedig Teleki Klári, művészetpártoló lesz. Helyszín: St. Andrea Szőlőbirtok Galériája, Egerszalók Ady u. 88. A kiállítás megtekinthető: október 27-től - 2024. január 21-ig a St. Andrea Szőlőbirtok nyitvatartási ideje alatt (Hétfő-Szombat: 10:00-18:00).

Gyöngyös: 

  • Jelmezes Halloween Party  október 27-én, pénteken 17 és 20 óra között az általános iskola nagytermében. Jelmezverseny, arcfestés, zene, tánc, játék, büfé, tombola. A belépés ingyenes. Helyszín a Nagyvisnyói Általános Iskola. 

Hatvan:

  • Lámpás felvonulás lesz Hatvanban pénteken 17 órától. A gyülekező a TourInform Hatvannál lesz. Közreműködik a Dalvarázs Show Kórus, Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum. 
Forrás: hatvaniturizmus.hu
  •  Október 27-én pénteken 17 órától az Ady Endre Könyvtárban Kötetbemutató és beszélgetés a globális éghajlatváltozásról. Vendégük Prof. Dr. Padányi József, vezérőrnagy. Beszélgető partnere Bacsa Tibor lesz. 
Forrás: hatvaniturizmus.hu
  • Pályaorientációs nap a Vadászati Múzeumban. Az érdeklődő középiskolás diákok betekintést nyerhetnek a múzeumban zajló munkába, megnézhetik, hogyan dolgozunk mi a Vadászati Múzeumban.

Október 28., szombat

Hatvan:

  • 100 Koncert helyszín, a Grassalkovich kastély Dísztermében. A Nemzeti Filharmonikusok művészeinek ingyenes koncertjei országszerte. Kezdés 19 órakor a Kossuth tér 24. szám alatt. 
  • Halloween a Hatvani Vadasparkban! Szellemek, boszorkányok és manósapkás kis lurkók! Meghívnak mindenkit egy hátborzongatóan mókás estére, ahol a rémségek között is a nevetésé lesz a főszerep! Halloweeni jelmezek, tökfaragás és csokikeresés a vadaspark területén, valamint mindenkit meleg teával várnak. 18 órától kezdődik a program a Kastélykert utca 4. szám alatt.
  • Ingyenes ruhabörze lesz a Hatvani Karitatív Összefogás szervezésében, október 28-án szombaton a Grassalkovich Művelődési Házban. A program 9 órától 11 óráig fog tartani, a készlet erejéig. 
Forrás: hatvaniprogramok.hu

Gyöngyös:

Forrás: vsvk.hu

Poroszló:

  • Faragott Töklámpások Szépségversenye lesz október 28-án szombaton. Ezévben újra tökfaragásra és nemes versengésre hívják Poroszló község lakosságát! A `Tökös Falu` program a vendégek, érdeklődők számára is érdekes látványosságot kínál. Október végén érdemes lesz tehát az Ökocentrum felkeresését egy kellemes esti `falusétával` összekötni, hiszen a tökből készült alkotások és látványos kompozíciók megtekinthetőek lesznek a versenyben résztvevő poroszlói családok portáin. A séta után kóstolják meg a tökös ételeket a helyi éttermekben.

Október 29., vasárnap

Eger:

  • Régiségvásár az Agria Park udvarában október 29-én 7 órától 15 óráig. A Régiségvásár Egerben, mára az ország egyik legnagyobb vásárává nőtte ki magát! Kivételes és egyedülálló hangulatát a remek helyszín, és az ország szinte minden részéből érkező, több mint száz árus garantálja!
  • Filmvetítéssel és közönségtalálkozóval emlékeznek Gárdonyi Gézára október 29-én a Dobó István Vármúzeumban. Országszerte nagy várakozás előzte meg 2022-ben az Ida regénye című film bemutatóját. Gárdonyi utolsó regényének legújabb filmváltozatát ezúttal nem akárhol, hanem az Egri vár mozijában nézhetik végig az érdeklődők. Ezt követően a Dobó-bástya rendezvénytermében egy irodalmi teadélutánon vendégül látják a film alkotóit: Mentes Júlia és Rohonyi Barnabás filmszínészeket, valamint Goda Krisztina rendezőt, akik a közönségtalálkozó során számos izgalmas kérdésre is választ adnak. A várba történő belépés és a program ingyenes az érdeklődők számára. A vetítés 16 órakor kezdődik. 

Gyöngyös:

  • Halloween programok a Gyöngyösi Állatkertben. Október 29-én, vasárnap jön az állatkert legparább napja! Idén is garantáljuk a tök életes programokat, a tőlünk megszokott szellemes dekorációt és hangulatot, ez haláli lesz! Egésznapos látványetetések. Frászt és libabőrözést biztosító egyéb programok mint például ParáZoo, FóbiáZoo és a BecsokiZoo'. Ezen kívül lesz tökfaragó és jelmezverseny is. A programok nyitástól zárásig tartanak majd. 

 

Egész hétvégén

Eger:

  • Halloween alkalmából a hétvégén a Borbankot a témának megfelelően átalakítják kinézetben és ital kínálatban is! Töltsétek együtt a Halloween hétvégét vagy legalább egy koccantásnyi időt a Petrény Borbankban, Eger város szívében! Akik stílusos - ötletes maszkban érkeznek azokat jutalmazzák. Halloween hangulat a Belvárosban. Hangulat, különleges tételek és élmények. Belépés díjtalan, de asztalfoglalás javasolt, a  + 36 20 283 0784-es számon. Helyszín: Dobó István tér 10.
  • Ismét megrendezésre kerül az Egri Kamaraopera Fesztiválra október 27-29. között. Bizarr meglepetéseket kínálnak az idei programban. A gyermekeket Tandori Dezső zenés meséje várja egy mackó és egy varázslatos madár társaságában. Az Agria Park bevásárlóközpontban a sok csecsebecse mellett Mozart, Händel operáinak dallamai bukkannak majd fel Asztalos Bence és az Egri Szimfonikus Zenekar jóvoltából. Szokatlan stíluskavalkádban élhetik át Mozart rejtelmes kalandjait Horányi Juli, Magyar Bálint és a Swing á la Django főszereplésével, míg a Savaria Barokk Zenekar egy szórakoztató fantáziában Ducza Nóra, Szajkó Anita, Jekl László, Kallai Nóra közreműködésével, Németh Pál irányításával a barokk kor bizarr témáit varázsolja mindenki elé. A 100 éve született Ligeti György tiszteletére rendezett koncerten sziporkázóan ötletes művei mellett, Tom Johnson illusztratív zenei játékaiba merülhetnek el, majd egy új kamaraopera, Szalai Katalin-Mátrai Diána Eszter: Interludi /közjátékok/ c. művének ősbemutatóját élvezhetik végig, melyben négy szereplő /Gabor Audrey, Takács Zsuzsanna, Kéringer László és Philipp György/ és egy kamarazenekar játszik groteszk helyzetekkel, a nyelvtannal, a szavak hangzásával és a zenei formákkal. Hátborzongató és nem mindennapi élményt kínál a 100 éves Nosferatu némafilm, élő kísérőzenével, mely a XVI. századi madrigálok sötét tónusait keveri mai elektronikus hangzásokkal a Vass Lajos Kamarakórus, Mizsei Zoltán és Szabó Sipos Máté előadásában. A fesztivál zárásaként a csodálatos Rost Andreát hallhatják majd a látogatók egy szokatlanul személyes álomjátékban Pusztaszeri Kornél és Harazdy Miklós társaságában, melyben sok mindent megtudhatnak az operavilág fényeiről és árnyairól. Legyenek részesei ismét az eseménynek és az élménynek!

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában