Megmozdulás

2023.10.23. 18:11

Stop herbál! A könnyű drogok terjedése ellen tiltakoztak Tarnaörsön

A tiltakozás után megemlékeztek a drog áldozatiról is.

Molnár Helga

A könnyű drogok terjedése ellen tiltakozott a Momentum

Forrás: Beküldött fotó

A Momentum Mozgalom Heves Megyei szervezete és Lőcsei Lajos, a párt országgyűlési képviselője szervezésében demonstrációt tartottak Tarnaörsön, melynek témája a könnyű drogok rohamos terjedésének és káros társadalmi hatásainak a megfékezése volt.

A “STOP Herbál! - Nyugalmat, biztonságot!” szlogennel meghirdetett eseményen Lőcsei Lajos mellett felszólalt Jánosi Zoltán, a Momentum egri polgármesterjelöltje és Kárpáti István, Gyöngyös alpolgármestere és a heves megyei közgyűlés tagja is. Beszédeik során elmondták, hogy a jelenlegi helyzet tarthatatlan, emberi életek vesznek oda és kapcsolatok, családok mennek tönkre, miközben a településeken rohamosan romlik a közbiztonság.

Megoldási javaslatok így hangzottak:

– Állítsák fel a kapitányságokon a Herbálellenes Akciócsoportot!
– 24 órás rendőri szolgálatot és kamerarendszert a herbálterror településein!
– Vasszigorral lépjenek fel a méregkeverőkkel és a dílerekkel szemben! Jogszabálymódosítást!

A beszédeket követően a körülbelül 200 fős tömeg a település központjában csendes menettel emlékezett meg a könnyű drogok áldozatairól, miközben az útvonal több pontján táblákat helyeztek ki törekvéseik nyomatékosítása érdekében.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában