Hulladékhasznosítás

2023.10.02. 09:47

Több mint 200 millióból fejleszthetett a Lőrinciben működő családi cég

A mátravidéki erőműi városrészben működő magyar tulajdonú családi cég több mint 209 millió, feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyert komplex fejlesztés megvalósítására

Tari Ottó

Bangó Emil ügyvezető az egyik, pályázati forrásból vásárolt hulladékhasznosító berendezés működését mutatja

Forrás: Tari Ottó/Heves Megyei Hírlap

A Lőrinciben, ezen belül a mátravidéki erőműi városrészben működő Monifer Kft., amely száz százalékban magyar tulajdonú családi cég, 2021-ben több mint 209 millió, feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyert komplex fejlesztés megvalósítására GINOP PLUSZ-pályázaton. A projektzárón, amit pénteken délután tartottak meg a cég telephelyén, megtudtuk: a fejlesztés elsődleges célja a cég piaci helyzetének erősítése, versenyképességének növelése a cég főtevékenységét képező hulladék újrahasznosítás területén.

Az európai uniós támogatás segítségével megvalósuló projekt elsősorban jelentős léptékű technológiafejlesztést tartalmazott magas minőségi színvonalat képviselő, nagy kapacitású termelési eszközök beszerzése és üzembe helyezése révén, amelyek lehetővé teszik a feldolgozott hulladék mennyiségének növelését, egyúttal a feldolgozás minőségi szintjének javítását.

A projekt tartalmazott ezen felül munkavállalói képzést, amelynek keretében a Monifer Kft. 19 fő részére biztosított elméleti és gyakorlati képzést közúti közlekedési ágazatban használt gépek kezelésére. A kft. emellett napkollektoros rendszert is telepített, amely a használati meleg víz részbeni biztosítását segít megoldani.

A Monifer Kft. jelenlegi fő üzleti profilja a szennyezett vas, alumínium és rézkábel feldolgozása. Havonta mintegy 1000-1200 tonna szennyezett vashulladékot dolgoznak fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában