Rekorddöntés

2023.10.18. 07:55

Újabb tórekord dőlt meg Maconkán

A maconkai rekordfogások egy ponttyal kezdődtek majd egy amurral folytatódtak.

Hornyák Réka

A „spanyol” ponty után az amur tórekordja is megdőlt Maconkán – olvasható a Pecaverzum oldalán. 

A Maconkai-víztározón egymás után dőlnek meg a tórekordok, két nap leforgása alatt kettő abszolút csúcs is megdőlt. 

Maconkán folytatódik a nagy halak időszaka, még mindig egyre több és szebb nagy fogás kerül ki a tórendszerből. Ezúttal az amur új abszolút tórekordjáról számolt be a Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület (BSHE). 

Szűcs Gábor a Rekord-tavon október 11-én délután egy 19,97 kilogrammos példányt fogott, amelynek a hossza 100, a kerülete pedig 68 centiméter volt. 

A rekordlista eddigi első helyén megosztva kettő darab 19,65 kilogrammosnak mérlegelt amur állt. Az egyiket 2022. augusztus 14-én Répás Balázs, a másikat pedig idén szeptember 6-án pedig Brunda Martin fogta ki. A hitelesített halak grammra pontosan ugyanakkorák voltak. 

A BSHE elmondta, hogy a képelemzések alapján a két hal biztosan nem azonos. Ezen túl is biztosak abban, hogy élnek 20 kilogrammon felüli példányok is a tórendszerben. 

Egy érdekes információt is megosztottak, miszerint Maconkán az amur csak 3-5 százalékot képvisel a pontyhoz viszonyítva, ezért célzottan kevesen horgásznak rá. 

Szűcs Gábor is egyébként bojlival csalizott, inkább pontyra pályázhatott, de biztosan nem bánta meg, hogy így alakult. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában