Tél

2023.11.29. 20:15

A havas időben is találnak élelmet a vadak a Bükkben + fotók

A téli havas időszakban nehezebben találnak táplálékot a vadak az erdőkben. De aggódni nem kell miattuk. Az Egererdő Zrt. 52 ezer hektáron folytat vadgazdálkodást. Gondoskodnak az állományról.

Guti Rita

– A vadak etetését egyáltalán nem ilyenkor, a havazás a fagyok beköszöntekor kezdjük el, ez nem szezonális tevékenység – mondta el ifj. Nagy Károly, az Egererdő Zrt. vadászati előadója, akivel a Felsőtárkány közelében, a Varró-ház melletti vadasparknál találkoztunk a november végi havazásban. 

Érkezésünkkor három muflon falatozott az etetőre szórt takarmányból. Az errefelé kiránduló gyerekes családok szívesen állnak meg a kerítés mellett, kedvelt hely, ahol vadon élő állatokat közelről láthatnak.

Nagy Károly elmondta, az etetőre év közben, nyár végétől kezdve folyamatosan raknak ki takarmányt az állatoknak olyan területen, ahol nem zajlik a környéken vadászati tevékenység. A cél ezzel az, hogy az állatok megtalálják, megszokják a helyet, ahová a fagyos, havas időjárás beköszönttével bizalommal jöhetnek, itt akkor is találnak eleséget, amikor a természetben már csak nehezen. Az erdészet ügyel arra, hogy megfelelő minőségű élelmet juttassanak ki a szóróra. Így gondoskodnak arról, hogy az állatoknak ne okozzanak megbetegedést.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában