Modern Városok Program

2023.11.30. 21:33

A kudarcba fulladt egri fejlesztések megvalósításán dolgozik Pajtók Gábor

Egernek majdnem 11 milliárdot kell visszafizetnie. Képviselőként azon dolgozik, hogy mentse a menthetőt.

Szabadi Martina Laura

– A 8 évig tartó Modern Városok Programja (MVP) megszüntetéséről a kormány döntött. Az önkormányzat, a városvezetés felelőssége megkerülhetetlen abban, hogy az MVP-ba tartozó projektelemek Eger esetében alig 38 százalékban valósultak meg. – írta dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő Facebook oldalán

 Hozzátette, képviselőként azon dolgozik, hogy mentse a menthetőt: mint ahogy arról már beszámolunk, Eger önkormányzata hétfőn kapott levelet Lázár János építési és közlekedési minisztertől melyben elutasítja az önkormányzat kérelmét, vissza kell fizetnie a 10,7 milliárd forintnyi forrást az államnak.

– Eger város országgyűlési képviselőjeként mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy Az Állami építési beruházások rendjéről szóló törvény rendelkezéseire figyelemmel mind az Egri vár turisztikai célú fejlesztései, mind a Bárány és a Bitskey uszodák szükséges fejlesztései megvalósuljanak. Ezt a munkát ma megkezdtem. Csepreghy Nándorral az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) parlamenti államtitkárával, miniszterhelyettesével és Ágh Péterrel az ÉKM állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkárával a szükséges teendőkről konzultáltam – számolt be dr. Pajtók Gábor. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában