Volt, nincs

2023.11.29. 13:46

Úgy tűnik tényleg elbukja a 11 milliárdot Eger

Korábban azt mondta Mirkóczki Ádám, hogy a visszafizetendő Modern Városok Program forrást visszakaphatja Eger. Ám ennek ellentmondó levél jutott birtokunkba.

Szabadi Martina Laura

Az egri várban is több MVP projekt volt előkészületben

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Portálunkhoz eljutott egy levél amely szerint Eger nem kaphatja vissza az elbukott 10,7 milliárd forintnyi Modern Városok Program (MVP) forrást. A levélen az látszik, hogy hétfőn küldhette Lázár János építési és közlekedési miniszter Mirkóczki Ádám polgármesternek. A miniszter azt írja benne, hogy nem támogatja az egri beruházások felmentését az alól a kormányrendelet alól, amelyben döntöttek az MVP visszafizetésekről is.

Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, az egri önkormányzati Fidesz-frakció illetve Eger és térsége országgyűlési képviselője, dr. Pajtók Gábor is bírálta a polgármestert amiért még nem készültek el az MVP beruházások. A polgármester a kritikára válaszul tartott egy sajtótájékoztatót ahol azt mondta, Lázár János megígérte, hogy Eger megvalósíthatja részben a beruházásokat és visszakapja a pénzt. Portálunk kérdésére azt mondta, az erre vonatkozó hivatalos kérést is elküldték már, vélhetően erre érkezett a válasz most.

A levélről és annak tartalmáról érdeklődtünk a minisztériumnál, az önkormányzat pedig szerda délután sajtótájékoztatót tart a témában melyről szintén beszámolunk hamarosan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában