Advent

2023.11.25. 12:30

A legjobb karácsonyi vásárok között az egri

Számba vette a legjobb karácsonyi vásárokat az Origo, és ajánlja az egrit is.

Heol.hu

Az egri karácsonyi vásár (Archív fotó)

Forrás: Berán Dániel

A karácsonyi vásárokról írt cikkében az Origo. A Budapesti vásáron kívül pedig a vidékieket is számba vette, ezek közül az egyik kiemeltje az egri karácsonyi vásár amely a most szombaton kezdődő Eger Advent programsorozat része.

- Természetesen a fővároson kívül is szép számmal találunk szebbnél szebb karácsonyi vásárokat; Győrben például november 25-től december 23-ig tart majd a hagyományos adventi vásár, ez pedig nem csupán a környékről, de távolabbról is magához vonzza a karácsonyi turizmus rajongóit, a Széchenyi tér és a Dunakapu tér ilyenkor ugyanis ünnepi dekorációba öltözik. A 2000 óta a szegedi Dóm téren tartott rendezvénysorozatot is sokan szeretik. A teret övező impozáns környezetnél nehezebb is elképzelni jobb helyet megmártózni a karácsonyi hangulatban, de programoktól lesz gazdag a Dugonics tér is, ahol egy fényszarvas is várja majd a szelfizni vágyókat advent idején. 

Egerben, a Dobó téren árusok, díszkivilágítás, élőzenei színpad, körhinta és mézeskalács várja a vásári turizmus kedvelőit, sőt Heves vármegye székhelyéhez és annak környékéhez híven külön erre a célra dedikált Forralt Bor Falu is helyet kap a várkapitány szobrának szomszédságában - fogalmaz az Origo cikke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában