Fejlesztés

2023.11.17. 16:40

Álmodott egy nagyot és évtizedeket ugrott technológiában az egri AlZink + fotók

Ginop pályázatból fejlesztett az egri cég. Az öntési technológia energiahatékonysága nőtt és zöldebb, korszerűbb a munkakörnyezet.

Szabadi Martina Laura

Dr Pajtók Gábor, Eger és térsége országgyűlési képviselője a rendezvényen

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Köszönöm az AlZink tulajdonosainak, Urlich Jeners és  Dirk Jeners uraknak, hogy ide, Egerbe hozták a gyártás még a a kétezres években. Lassan 20 év alatt fejlődő pályán voltak mindvégig, s szinte kizárólag magyar munkavállalókkal dolgoznak egri gyárukban – mondta dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő az AlZink Öntvénygyártó Kft. Ginop projektjének záró eseményén amely 300 millió forint támogatás segítségével újult meg az öntöde.

– Örülök, hogy a kormány oly' mértékben támogathatta a céget, hogy a termelési mutatók ugrásszerűen nőni fognak, illetve a gyártás biztonsága is. Az új gépek energia hatékonyak, s fiatal bővülő csapat dolgozik majd velük. A magyar kormány az elsők között volt amely a kis- és középvállalkozások számára segítséget nyújtott a pandémia után is. A kormány a teljes foglalkoztatás iránt elkötelezett – emelte ki dr. Pajtók Gábor.

HMM_0219
Bemutatták a fejlesztéseket Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Simon Gábor a cég gazdasági vezetője ismertette, termékeik számos iparágban megtalálhatóak.

– A beruházás soha nem látott mérföldkő a cég életében. Nagyban javítja versenyképességünket. Nem csak a gyártás de a kiegészítő szektorok is fejlődtek, hiszen 2020-ig változatlan technológiával dolgoztunk, ám azóta közel 3 évtizednyi technológiai ugrás valósult meg, ezzel Európa egyik legmodernebb öntödéje lettünk – vázolta fel a gazdasági vezető.

Arról is beszélt, hogy az öntöde új csarnokba került, s az új öntőcellák mindegyike robotizálható.

– Az öntési technológia energiahatékonysága nőtt és zöldebb, korszerűbb a munkakörnyezet. Precíziós merőberendezéseket is beszereztünk, s napelem rendszert is telepítettünk a pályázat segítségével, ami a jelenlegi energiapiaci környezetben hozzájárul a munkaerő megtartáshoz az irodai részleget látja el. Kifejezetten nehéz helyzet alakult ki ugyanis az energia árrobbanás után. Most új lendületet kaptunk, s a beruházás révén a jelenlegi gyártási számok duplájára is képesek vagyunk, ennek immár van is piaci realitása – mondta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában