Libaságok

2023.11.12. 08:46

Az eső ellenére is megünnepelték a Márton napot Egerszalókon

Az egerszalóki Sáfránykertben szombaton libás finomságokkal, színes programokkal ünnepelték meg a Márton napot.

Fekete-Vadászi Erika

Az eső ellenére sem lehetett panasz a hangulatra Egerszalókon

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az egész napos eső sem szegte kedvét az egerszalóki Márton nap résztvevőinek, ugyanis ahogy a csapadék, ők is kitartottak késő délutánig.  A Sáfránykertben helyi és környékbeli finomságokat árultak, s természetesen nem hiányoztak a tányérokról a Márton napkor szokásos libás fogások sem. Bár az idő nem volt kegyes a látogatókhoz, a sok program, s a finom ételek mosolyt csaltak az arcokra. 

Lehetőség nyílt kézműveskedésre. Márton napi lámpásokat és gyertyát is készíthettek a kreatív technikák kedvelői, és hagyományőrző produkciók is színesítették a napot. Gyüre Marianna szervező portálunknak elmondta, nem csak házi süteményekkel, hanem helyben sütött friss kenyérrel is készültek a Márton napra, s ahogy azt illik, libazsírral, lilahagymával kínálták. Ludaskása is készült, s ahogy az ételekből, a jókedvből sem volt hiány szombaton Egerszalókon. 

A gyerekek örömére a Babszem Jankó Meseszínház is ellátogatott a Sáfránykertbe, és a Tekergő zenekarnak köszönhetően táncházban is mulathattak a résztvevők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában