Segítség

2023.11.27. 13:30

Az út közepén sétált az eltévedt asszony, a várandós viszneki nő önfeláldozóan segített

Egy zavarodott idős néni elkóborolt otthonából. Talán észre sem vette, hogy mennyi kilométert tett meg, amikor egyszer csak a sötét főúton találta magát, írt a nemrég történt esetről a Bors. Szerencsére egy várandós hölgy, aki Visznekre tartott, azonnal lehúzódott, és addig nem tágított mellőle, amíg biztonságban nem tudta őt.

Molnár Helga

Jelesre vizsgázott emberségből az a Heves vármegyei édesanya, aki várandósan, a kisfiával utazott hazafelé, amikor feltűnt neki, hogy egy idős hölgy sétál az út közepén. Míg a legtöbb ember lassítás nélkül tovább haladt, ő azonnal lehúzódott, hogy segítsen a néninek. Szerencsére sikerült őt épségben hazajuttatni a nénit. Kiderült, nem ez az első alkalom, hogy az asszony elkóborolt – írja a Borsonline.

Egy jászárokszállási Facebook-csoportban adta ki dühét Tünde, aki rettenetesen csalódott az emberekben, amiért nem segítettek egy idős nőnek, aki egyedül kóborolt az út közepén. Elmondása szerint még olyan autós is volt, aki lelassított, odakiabált valamit az asszonynak, majd tovább hajtott.
– Este 6 óra magasságában történt ez az egész. Éppen jöttem haza Visznekre, amikor a megyehatár tábla után arra lettem figyelmes, hogy a szembe jövő autó villog az előttem lévő autósnak, majd az lassít és megáll. Ekkor láttam, hogy egy ember mászkál az úton – kezdte el mesélni a történetet.

Ő is azonnal lehúzódott az út szélére, ekkor látta, hogy egy idős néni gyalogol az út kellős közepén, sötét ruházatban.
– Szemből szintén egy autó lehúzódott, együtt letereltük a nénit az útról és hívtuk az illetékeseket. De ha nem villognak szemből, akkor akár el is üthettem volna a szegény nénit, miközben a kisfiam a hátsó ülésen ül, a kislányom pedig még a pocakomban van. Annyian elhajtottak mellettünk, szinte lassítás nélkül miközben én várandósan ott álltam a sötétben és a hidegben a hatóságokat várva – folytatta.

Mint az később kiderült, a zavart elmeállapotú nénit már Jászárokszálláson is látták a templom környékén kóborolni, majd onnan majdnem Visznekig gyalogolt.
– Az ebben az egészben a szomorú, hogy szó szerint bárki tudott volna segíteni, de inkább kerülgették a nénit. Bele sem gondoltak abba, lehet, hogy beteg. De akármilyen is, legyen az drogos vagy ittas, akkor sem hagyom az út közepén a sötétben. Nem tudom ezt felfogni – háborgott az édesanya. Szerencsére végül sikerült kideríteni az idős asszony lakcímét és biztonságban hazaszállították őt.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában