Fejlesztés

2023.11.10. 18:28

Besenyőtelken a felújított elektromos hálózattal minden adott a színvonalas oktatáshoz

Az Egri Tankerületi Központ sikeres pályázatának köszönhetően összesen hét intézményükben, köztük a besenyőtelki dr. Berze Nagy János Általános Iskolában is részlegesen megújult az elektromos hálózat. Pénteken sajtótájékoztatón mondták el a pályázat részleteit, s mutatták be a fejlesztés eredményeit.

Fekete-Vadászi Erika

Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ igazgatója és dr. Pajtók Gábor, Eger és térsége országgyűlési képviselője

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ igazgatója pénteken Besenyőtelken ismertette, hogy egy EFOP pályázatnak köszönhetően valósult meg az infrastrukturális fejlesztés a tankerület által fenntartott hét intézményben. Összesen közel 300 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek erre a célra. 

– A pályázati forrásból vármegyénk 1. számú választókerületében három intézményünkben voltak fejlesztések, a besenyőtelki, a mezőtárkányi és szihalmi iskolákban. A 300 millió forintos keretből ebben a három intézményben közel 87 milliós fejlesztés valósult meg – részletezte Ballagó Zoltán, s megjegyezte, bár az elektromos hálózat felújítása nem látványos, sok munka áll mögötte, és nagyon fontos. A digitális eszközök térhódításával szükség van a stabil elektromos hálózatra, mely a fejlesztésnek köszönhetően így biztonságosan tud működni, segítve így az iskolában folyó zavartalan munkát. 

Szavaiból az is kiderült, az utóbbi években mind pályázati, mind költségvetési forrásból jelentős mennyiségű technikai eszközt tudtak biztosítani az intézményeknek, s ezt tovább folytatják, a napokban Besenyőtelekre is érkeznek laptopok, melyeket a gyerekek használhatnak majd. 

Az elektromos hálózat részleges felújításának munkálatai nyáron zajlottak, így a tanítást zavartalanul tudták megkezdeni szeptemberben. 

Dr. Pajtók Gábor, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, nagyon fontos, hogy az elektromos hálózat alkalmas legyen az infokommunikációs technika kiszolgálására. Széchenyi Istvánt idézve elmondta, hogy egy nemzet ereje a kiművelt emberfők sokaságában rejlik.

– Úgy gondolom, a digitális ismeretek és ezen eszközök használata hatalmas tudást biztosít, így a mai fiatalok ennek segítségével válhatnak műveltté, s válhatnak a településük, a nemzet büszkeségévé. Ezért tartom fontosnak az infrastrukturális fejlesztést, hiszen ennek köszönhetően a gyerekek semmilyen hátrányt nem szenvednek a tudás megszerzésében, minden adott számukra a tanuláshoz – részletezte az országgyűlési képviselő. 

Dr. Pajtók Gábor kitért rá, Magyarország Kormánya az elmúlt években ezer milliárd forintot fordított az iskolás és óvodák fejlesztésére, s a napokban  közel 140 ezer laptopot osztanak ki diákoknak, s tovább folytatják programjukat. 

Liptákné Takács Tünde, a dr. Berze Nagy János Általános Iskola intézményvezetője ismertette a fejlesztés eredményeit, s bemutatta az iskolát. 

Ballagó Zoltán (balra), dr. Pajtók Gábor, és Liptákné Takács Tünde a sajtótájékoztatón 
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Jelenleg 183 tanulónk van, 11 osztállyal működünk, a tantestület pedig 18 tagból áll. Nagy öröm számunkra, hogy az iskolánk részese lehetett a fejlesztésnek. A tankerületnek köszönhetően jól felszerelt az iskolánk, minden tanteremben van interaktív tábla, minden adott ahhoz, hogy az oktatást magas színvonalon tudjuk ellátni. Az interaktív eszközöknek hála a gyerekek motiváltabbak, s játékosan tudnak tanulni, mely nagy öröm számukra – jegyezte meg az intézményvezető. Mint mondta, a fejlesztés nagy segítség a megfelelő működéshez. Az informatikai termükben 18 számítógép van, s a tanulólétszám, valamint a feladatok fontossá tették még egy informatikai terem kialakítását. Pályázati forrásból a bútorzatot már beszerezték, s az elektromos fejlesztésnek hála 15 gép tud majd zavartalanul működni egyszerre a teremben. 

– Hálásak vagyunk azért is, hogy a napokban laptopok érkeznek hozzánk, a hetedik osztályosok fogják ezeket megkapni, s az új informatikai teremben biztonságosan használhatják majd az eszközöket – jegyezte meg Liptákné Takács Tünde.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában