Díjátadó

2023.11.20. 11:19

Egri jelölt is versenyzik az év bortermelője címért + videó

Öt borász közül dől el, hogy ki lesz az Év Bortermelője. Az egyik jelölt egri: ő Lamport József a Thummerer Pincészet főborásza, az Egri Bikavér Borlovagrend tagja.

Szabadi Martina Laura

A jelöltek bemutatkozása november 25-én, a Borest a Bor Akadémián rendezvényen lesz

Idén is az év bortermelője 2023 jelöltjei között van Lamport József a Thummerer Pincészet főborásza, az Egri Bikavér Borlovagrend tagja – adta hírül a borlovagrend elnöksége.

A részleteket Mikuska Péter társelnök ismertette portálunkkal: „Az év vége mindig izgalmakkal teli a borász szakma számára, nem csak az új borok fejlődését illetően, hanem mert ekkor dől el az is, ki nyeri az Év Bortermelője címet. A több mint 30 éves múltra visszatekintő elismerés a magyar bortermelők által elérhető legrangosabb hazai kitüntetés. A díj odaítélése idén is a jelölési szakasszal vette kezdetét. A felkérésnek közel 300 jelölő köztük számos borász, borszakértő, borszakíró, kereskedő, oktató, étteremvezető, sommelier és chef, vagy az ágazathoz más módon kötődő szakember tett eleget. Az Év Bortermelője díj öt jelöltje közül négy az így kapott szavazatok összesítésével érdemelte ki helyét a legjobbak legjobbjai között, míg egy jelöltet – ifj. Szepsy István- a hagyományoknak megfelelően - a díj korábbi győztesei közösen neveztek meg. Öt kiváló borász várhatja majd a végső szavazást az "Év Bortermelője" cím sorsáról 2023-ban: Günzer Tamás (Villányi borvidék), Lamport József (Egri borvidék), Liptai Zsolt (Pannonhalmi borvidék), ifj. Szepsy István (Tokaji borvidék), Vesztergombi Csaba (Szekszárdi borvidék).”

Tájékoztatása szerint a jelöltek bemutatkozása november 25-én, a Borest a Bor Akadémián rendezvényen lesz, a Pesti Vigadóban. A verseny szabályzata alapján az öt jelölt közül a Magyar Bor Akadémia tagjai választják ki a 2023-as Év Bortermelője Magyarországon díj nyertesét, egyéni, titkos szavazással. A győztest 2023. december 6-án hirdeti ki az Akadémia. Az Egri Bikavér Lovagrend is büszkélkedhet Bor Akadémiai tagokkal: dr. Gál Lajos, dr. Lőrincz György, Lamport József, Kovács Pál , Viniczai Sándor, továbbá tag Egerből dr. Dula Bence is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában