Segíthetsz

2023.11.30. 15:53

Egyedülálló szülők gyermekeinek gyűjt adományt az Egri Norma Alapítvány

Sajtóreggelit tartott csütörtökön az Egri Norma Alapítvány. Egyebek között az Adventi Civil Börze részleteiről esett szót.

Fekete-Vadászi Erika

Somogyi Mónika, az Egri Norma Alapítvány szakmai vezetője ismertette az Adventi Civil Börze részleteit

Forrás: Fekete-Vadászi Erika/Heves Megyei Hírlap

Az ünnepek alkalmából egyedülálló szülőknek kívánnak segíteni az Adventi Civil Börze kezdeményezéshez csatlakozva.

A Heves Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ által koordinált adománygyűjtés célcsoportja az Egri Norma Alapítvány által Heves vármegyében működtetett Egyedülálló Szülők Klubjának egyszülős kártyával rendelkezdő tagjai.

– A karácsonyi időszak anyagilag és érzelmileg egyaránt nehéz azok számára, akik egyedül nevelik gyermekeiket, ezért határoztuk el, hogy számukra gyűjtünk adományt. Támogató jegyet lehet tőlünk vásárolni a Törvényház utcai irodánkban, darabonként 500 forintos értékben – mondta el a csütörtöki sajtóreggelin Somogyi Mónika, az alapítvány szakmai vezetője. 

A támogatói jegyek eladásából összegyűlt összeget Mikulás csomagok összeállítására fordítják, s olyan gyerekek kapják meg ezeket, akiket egyedül nevelnek a szüleik. 

Az adománygyűjtés december 6-ig tart, s utána értékes nyereményeket sorsolnak ki azok között, akik támogatói jegyet vásároltak. 

A Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban Mikulás ünnepség lesz december 6-án 10 órától, itt osztják ki a Egri Norma Alapítvány csomagjait. 

A sajtóreggelin szó esett Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) elszámolásról is. 

– A NEA projektjére a civil szervezetek pályázhatnak, s ehhez kapcsolódóan december végén van az elszámolási határidő. Több településen tartunk workshopokat, hogy lépésről-lépésre segítsük a civil szervezetek képviselőit az elszámolás elkészítésében. December elsején Erdőtelken, 4-én Noszvajon és 5-én pedig  Sarudra települünk ki – részletezte.

A sajtóreggelit a Városi Civil Alap támogatásával nyert Tégy jót és beszélj róla! pályázatból valósították meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában