Önkéntes munka

2023.11.07. 09:00

Helyi önkéntesek újítják fel Domoszlón a belterületi kőkereszteket

Elsőként a Felvégi fakereszt és környezete szépült meg.

Szabó István

Elsőként a Felvégi fakeresztet tették rendbe Domoszlón

Forrás: Domoszlói Művelődés/Facebook

A társadalmi szerepvállalás szép példájáról adott hírt a Domoszlói Művelődés a Facebook-oldalán. Közlésük szerint a belterületi kőkeresztek felújítása kezdődött meg.

– Településünkön és annak határában szép számmal találunk kőkereszteket és egyéb feszületeket. Ezek a keresztek az idő múlásával kopnak, veszítenek szépségükből. Önkéntes munkával a belterületi keresztek felújítása folyamatosan zajlik, mely munkálatokról több részletben adunk hírt. Elsőként a Petőfi Sándor és a Dankó Pista út kereszteződésében álló, úgynevezett Felvégi fakereszt rendbe tételét szeretnénk megköszönni azoknak az önkéntes munkavállalóknak, akik szabadidejüket és anyagi hozzájárulásukat adták, hogy a feszület megújuljon és környezete ápolt, gondozott legyen. A munkálatok során megtörtént a kereszt és a kerítés festése, új vízelvezető védőlemez került a feszület fölé. Új termőfölddel frissült a feszületet körbe vevő terület, ahol növények ültetésével színesedett a környezet. A szabad és sártól mentes bejárást, valamint a vízelvezetést térkövek lerakása biztosítja.

A munkálatokban részt vett Szakács Árpád, Szakácsné Mónusz Anikó, Szarvas Lászlóné, Berkes András, Nagy József és Üveges János. Köszönjük szépen a közös környezetünkért végzett áldozatos munkájukat – olvasható a Domoszló Művelődés közösségi oldalán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában