Újrahasznosítás

2023.11.16. 21:50

Iskolák jelentkezését várják a hulladékcsökkentési héthez Hevesben

Idén is csatlakozik az Európai Hulladékcsökkentési Héthez a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI). Ezzel kapcsolatos foglalkozásaikra november 17-ig várják az iskolák jelentkezését.

Fekete-Vadászi Erika

Még várja az iskolák jelentkezését a BNPI

Forrás: BNPI

A BNPI környezeti nevelői ebben az évben is ellátogatnak az iskolákba, hogy népszerűsítsék a hulladékcsökkentés szemléletét. A 2009-ben indult mozgalomhoz, 2017-ben csatlakozott a bükki nemzeti park, az akkori Technológiai és Ipari Minisztérium felhívására, hogy előadásokat, foglalkozásokat tartsanak a témával kapcsolatban. Azóta, ha a helyzet engedte, minden év novemberének utolsó hetében megismétlik ezt a küldetést, az éppen aktuális kihívásnak megfelelően, számoltak be róla honlapjukon.

– Idén a középpontban a csomagolás, a csomagolóanyagok újrahasznosítása, újrahasználata, a csomagolóanyag-felhasználás csökkentése és a csomagolásból adódó hulladék keletkezésének megelőzése áll. Az igazgatóság is ennek a missziónak a szellemében tartja a figyelemfelhívó, gondolatébresztő foglalkozásait, azokban az iskolákban, melyek regisztrálnak november 17-ig – részletezték. 

Az iskolai foglalkozásokra felső tagozatos és középiskolás osztályok jelentkezését várják. Egy tanórán tudhatnak meg többet a hulladékcsökkentés lehetőségeiről. A foglalkozás díjmentes, de regisztrációhoz kötött.

Jelentkezni Erdei Nikolettánál lehet az [email protected] e-mail címen vagy a 30336 8124 telefonszámon lehet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában