Gyermekvédelem

2023.11.29. 21:48

Jövőre is ingyenes lesz a rotavírus elleni vakcina Gyöngyösön

A csecsemők és kisdedek rotavírus elleni védelmére 9 millió forintot fordít az önkormányzat.

Szabó István

A gyöngyösi önkormányzat jövőre is folytatja a rotavírus elleni oltási programját, tájékoztatott a városháza. Közlésük szerint a képviselő-testület a novemberi ülésén határozott arról, hogy 2024-ben is ingyenesen biztosítja a vakcinát a Gyöngyös közigazgatási területén életvitelszerűen tartózkodó, és a védőnői gondozást igénybe vevő, 2024. január 1. és december 31. között született 6-24 hetes csecsemők részére. A védőoltási program mintegy 9 millió forintba kerül. A városháza közleménye hozzáteszi, hogy a gyöngyösi önkormányzat évek óta ingyenesen biztosítja a rotavírus elleni védőoltást a város újszülöttei számára.

Az egészségügyi weboldalakon az olvasható a rotavírusokról, hogy azok az okozói világszerte a csecsemők és kisdedek hasmenéssel, hányással járó, akár súlyos kiszáradást is okozó megbetegedéseinek. Az óvodáskor végére gyakorlatilag minden kisgyermek legalább egy alkalommal megfertőződik nemtől és szociális helyzettől függetlenül. 

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: PixaBay)
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában