Sportnap

2023.11.14. 17:55

Katus Attillával melegítettek a hallgatók az egri egyetem sportnapján + fotók, videó

Reggeltől délutánig változatos programokkal várt az egyetemi sportnap minden érdeklődőt.

Szabadi Martina Laura

Katus Attila világ- és Európa-bajnok sportoló is részt vett a rendezvényen

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Ünnepeljük azokat a kollégákat és hallgatókat akik idén és az előző években is fáradhatatlanul dolgoztak az egyetemen a sportéletért – mondta az egyetemi sportnapon kedden dr. Váczy Kálmán az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) általános rektorhelyettese a Leányka úton, a sportcsarnokban.

– A Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságokat (MEFOB) országos pontversenyének 3. helyezettjei vagyunk. Menetrendszerűen túlteljesítjük a sportos indikátorokat, sokan vesznek részt a sporteseményeken. Ha még lenne legsportosabb egyetem díj, azt talán most is az EKKE kapná – fogalmazott.

Prof. dr. Bognár József a sporttudományi intézet igazgatója elmondta, sűrű volt az ősz, sok sikeres programot szerveztek szeptemberben és októberben.

– Igyekszünk ezt közéleti programokkal is tarkítani. Ugyan közel ezer sportszakos diákunk van, a más karokon tanuló hallgatókat és az oktatókat is bevonjuk a sportéletbe – mondta.

A sportnapon bemutatót tartottak az EKKE cheerleaderek, majd közös bemelegítést tartottak Katus Attilával a világ- és Európa-bajnok sportolóval. A nap folyamán fallabda, masszázs, röplabda, tollaslabda, kispályás foci, hip-hop flashmob, teqball bemutató, váltóversenyek, erő- és állóképesség próba, futóverseny is volt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában