Faültetés

2023.11.21. 18:10

Közösségi költségvetésből ültetnek gömbkőrist, juhart és hársfát a hatvaniak

Ötven darab facsemetét ültetnek el a napokban Hatvan belvárosában. A bővítésről a helyiek döntöttek a Közösségi Költségvetés során.

Tari Ottó

Hatvanban már tavaly is nagy sikert aratott a faültetés Illusztráció

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Ötmillió forint értékben további gömbkőrisek, juharok és hársak színesítik a város látképét a népkerti Kölyökaréna környékén, a Damjanich-középiskola előtt, valamint a Pázsit utcai és a Horváth Mihály utcai lakótelepeken. Az egyedek elültetéséről a hatvaniak döntöttek a közösségi költségvetés során. Utóbbi projekt az idei 100 millió forintos keretösszegből valósul meg.

– A Kölyökarénánál 25, a lakótelepeken 20, a középiskola előtt pedig tíz facsemetét ültettünk el. Az iskolánál a csüngőcseresznyék megbetegedtek, ezeket cseréljük le vöröslevelű díszcseresznyékre – részletezte Gulyás Katalin főkertész. Hozzátette: a klímához igazodva válogatta össze a csemetéket, amiknek nemcsak esztétikai szerepük van.

– A célunk, hogy minél zöldebb és szebb legyen a város látképe. Emellett változatos legyen a „kínálat”. A hatvaniak főként a klímaváltozás miatt szorgalmazzák a hatvaniak a fák telepítését, ugyanis ahol árnyékot ad, több fokkal hűvösebb van a nyári melegben. A levegő minőségének a javulásában is fontos szerepet töltenek be ezek a növények.

Gulyás Katalin hangsúlyozta, hogy ebben az évben összesen mintegy 170 fát ültettek el városszerte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában