Faültetés

2022.06.11. 10:21

Összefogtak a környezetvédelemért Hatvanban

A városban és azon kívül is fontos ügy a környezetvédelem

K. B. L.

Fontos, hogy több zöldfelület legyen a városban

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Fákat ültettek a Pro Natura Mozgalom szervezésében a környezetvédelmi világnap alkalmából. Immár 49 gömbkőris díszíti a hatvani Kosztolányi utcát. Jagodics Milán, a szervezet alapító tagja elmondta, az akciót tavaly kezdték el, akkor strand elé ültettek fákat, korábban pedig a nagygombosi gesztenyefasor hiányzó növényeit pótolták. 

A Pro Natura Mozgalom mindig szívesen fogadja az új tagokat, ha környezetvédő akciót szerveznek. Most a Liszt Ferenc Vasutas Nyugdíjas Klub tagjai csatlakoztak a megmozduláshoz csakúgy, mint az a nagyjából ötven önkéntes, akikhez a környéken lakó újhatvani lakosok is társultak. 

A Pro Natura Mozgalom tagjainak legfontosabb célja, hogy megóvják a természetet. Ezt különféle megmozdulásokkal segítik. Legutóbb a madárvédő akciójukat folytatták. Felülvizsgálták a korábban kihelyezett madárodúkat, és újabbak helyeztek ki. Korábban többször szerveztek már szemétszedést is a város több pontján, ezek során megtisztították Hatvant azt eldobált hulladékoktól. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában