Felújítás

2023.11.09. 15:22

Megújul az Eszperantó sétány melletti károsodott támfal

Részleges forgalomkorlátozásra van szükség a Fazola Henrik utcai gyalogos hídtól.

Molnár Helga

Zajlanak a munkálatok

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az Eger-patakot kísérő régi terméskő támfalrendszer egy szakasza az Eszperantó sétány mentén mállási és kiomlási károsodást szenvedett – tudatta Liktor Judit, az önkormányzat sajtóreferense. Felette a térkő burkolatos sétányon is horpa-, repedés jelentkezett. A virágvályúként funkcionáló mellvéd terméskő burkolata levált a beton szerkezetről, a felületen a régi cementvakolat feltáskásodott, több foltban lehullott.

A felújítás tartalmazza a régi kőtámfal megerősítését, a sétány károsodásának és a virágvályúk helyreállítását, valamint utóbbi vízelvezetésének megoldását. A felújítási munka a Fazola Henrik utcai kishíd és a Kossuth utcai közúti híd közötti szakasz középső részén hétfőn kezdődött, mely során részleges forgalomkorlátozásra lesz szükség a Fazola Henrik utcai gyalogos hídtól a kivitelezéssel érintett munkaterület végéig.

A kivitelező a közlekedők számára mobil kordonok elhelyezésével teszi biztonságossá a munkaterület közvetlen környezetét, a gyalogos és kerékpáros forgalom az érintett szakaszon egy sávra fog szűkülni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában