Rossz állapot

2023.11.28. 11:33

Nincs pénz helyreállítani az egri Hunyadi iskola balesetveszélyes udvarát teljesen

Csak a legszükségesebb javításokra van lehetőség, erre 10 millió forint kellene. Az önkormányzat fizetheti.

Szabadi Martina Laura

Az egri Hunyadi iskola

Forrás: Facebook

A Hunyadi Mátyás Általános Iskola udvara is téma lesz a novemberi egri közgyűlésen. A csütörtöki ülésen döntenek arról, hogy 10 millió forintból megoldják-e az iskola balesetveszélyes udvarán a legszükségesebb javításokat:

„Az elmúlt évben több baleset történt az udvar kisebb, nagyobb burkolati hibáinak köszönhetően. Az Egri Tankerületi Központ – az iskola vagyonkezelője – felé többször jeleztem a fenti problémát. Az Egri Tankerületi Központ tájékoztatása szerint az iskola udvarának rendbetétele, burkolati felújítása régóta szerepel a tankerület fejlesztései között. Az újabb megkeresést követően az udvar állapotának felmérése és a felújítási munkák várható költségeinek aktualizálása megtörtént. A meglévő teljes aszfaltburkolat felújításának (az útalap részbeni felújításával) és a csapadékvíz elvezetés rendezésének várható költsége 100 millió forintot meghaladó összeg. A legszükségesebbnek ítélt felújítási munkálatok is 10 millió forint körüli összegre tehetők, melynek pénzügyi fedezete a Tankerületnél nem áll rendelkezésre, ehhez nem várható központi támogatás a középirányító Klebelsberg Központtól. Ezért nagyban segítené a mielőbbi beavatkozás lehetőségét, ha a minimálisan szükségszerű burkolatfelújítási munkákhoz a tulajdonos önkormányzat anyagi segítséget tudna nyújtani” – írta ifj. Sós Tamás képviselő, a városgazdálkodási bizottság elnöke az előterjesztésben.

Mint írja, a legszükségesebb munkákba beletartozik az intézmény főbejáratától bevezető útszakasz felújítása és főépület előtti és melletti tér repedéseinek javítása, a főbejárattól az intézményi épület irányába vezető útszakasz a teljes felületet érintő felújítása, a főépület déli oldala előtti térnél és hozzá kapcsolódóan a keleti oldalon a fizikai akadályokkal lehatárolt részig a burkolati repedések javítása. A képviselők csütörtökön döntenek a javításokról.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában