Nyílt nap

2023.11.15. 08:32

Nyílt nap a Neumann János Gimnáziumban + fotók

Az egri Neumann János Gimnázium hét különböző képzéssel, köztük két technikumi képzéssel várja a jövő évi diákjait.

Hornyák Réka

Különböző szakkörökbe is beleláthattak a fiatalok

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Nyílt napot tartott a Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium november 14-én, kedden. Az iskolavezetőség tagjai előadásokon mutatták be az iskolát és a képzéseket. A tagozatos osztályok tanulói az aulában workshop formában kísérletekkel, vetélkedőkkel, robotikai bemutatóval, 3D nyomtató bemutatásával, beszélgetésekkel várták az érdeklődő tanulókat akik egy-egy tagozat képzéséről részletesebb tájékoztatást kaphattak. 

Dr. Sipos Mihály, a gimnázium igazgatója elmondta lapunknak, hogy ez idén az iskola harmadik nyílt napja és január elejére még egy felvételi tájékoztatót terveznek. 

– Nagyon fontosnak tartjuk, hogy minél szélesebben körben meg tudjuk mutatni az iskola képzési palettáját az általános iskolás, pályaválasztás előtt álló diákoknak és szüleiknek. Örülünk neki, hogy még most, a harmadik alkalommal is több száz érdeklődőt fogadhatunk a nyílt napunkon. Ma is előadások és beszélgetések keretében ismerhetik meg a gyermekek és szülők a Neumann gimnázium oktatási és képzési rendszerét. Találkozhatnak az iskola tanáraival és jelenlegi diákjaival, látogathatnak tanórákat és beleláthatnak különböző szakkörökbe, valamint a képzéseken használt oktatási eszközöket is megismerhetik. Igyekszünk egy érdekes, figyelemfelkeltő és jókedvű délelőttöt biztosítani a résztvevőknek – mesélt a nyílt napról dr. Sipos Mihály, a gimnázium igazgatója. 

A képzéseket és az osztályok tagozatait az intézmény igazgatóhelyettese, Tarnóczi Aranka mutatta be. 

– Hét fajta, négy és öt évfolyamos tagozatot kínálunk a nyolcadikos diákoknak, illetve indítunk egy hat évfolyamos osztályt azon hatodikos diákoknak, akik úgynevezett kis gimnáziumban szeretnének kezdeni. A hét fajta képzésből öt gimnáziumi és két technikumi képzésünk van. A gimnáziumi képzésekből egy négy évfolyamos osztály indul, ami egy alapvetően reál tagozatos képzés, választhatóan magas óraszámú idegen nyelvi vagy kémia és biológia tagozattal. A többi öt évfolyamos képzés az Arany János Tehetséggondozó Program, a nyelvi előkészítő osztály, a műszaki nyelvi előkészítő osztály és a két tanítási nyelvű osztály. A maradék két öt évfolyamos képzésünk az informatikai technikum és a közgazdaságtani technikum, mely képzések érettségit és szakmát is adnak – vázolta fel a választható képzéseket az igazgatóhelyettes. 

Hozzátette, hogy a diákok a 10. évfolyam végén specializációt választanak, az alapján, hogy milyen szakág érdekli őket leginkább. Ennek megfelelően pedig az utolsó két évre az osztályok, a specializációs tagozatok szerint újra szerveződnek. Elmondta, hogy emiatt az iskolában szinte mindenki ismer mindenkit, a diákok családias közösségként élik mindennapjaikat és mindenki meg tudja találni a saját helyét. A jó átlaggal rendelkező diákok ösztöndíjban is részesülnek. 

Az iskolával és a képzéseikkel kapcsolatos további információkról a gimnázium honlapján lehet tájékozódni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában