Őrtüzek

2023.11.01. 12:43

Recsken és Sirokban is fellobbantak az összetartozás lángjai

Recsken és Sirokban is gyújtottak tüzet a székely autonómiatörekvések melletti kiállás miatt.

Barta Katalin

Őrtüzet gyújtottak Sirokban

Forrás: Bujáki Márk/Facebook

Recsken és Sirokban is őrtűzgyújtással jelezték a település lakói a székely autonómiatörekvések melletti kiállást október utolsó vasárnapján. Recsken csatlakozva a Kárpát-medencében és szerte és a nagyvilágban a magyar közösségek tagjainak  összefogásához, Nagykőn, a község legmagasabb pontján Nagy Sándor polgármester lobbantotta lángra a szolidaritás tüzét. Számos környékbeli településről érkeztek az eseményre és a község több helyszínéről is nézték a tüzet, és hallgatták a magyar és a székely himnuszt, a hazafias dalokat. Voltak, akik fáklyákkal, gyertyákkal erősítették kiállásukat. 

Az egybegyűltek, többek közt a helyi nyugdíjas egyesület tagjai is meghatottan, együttérzéssel a szívükben távoztak az esemény végén. Annak fő célja az autonómia-ügy mellett a nemzeti összetartozás érzésének erősítése, valamint a határon túlra szorult nemzetrészekkel való együttgondolkodás volt.

Sirokban is szép számban gyűltek össze a helyiek, és állták körbe a béke lángját a legkisebbektől a legnagyobbakig. Bujáki Márk, az esemény szervezője közösségi oldalán köszönte meg, hogy sokan jelentek meg és élték át az összetartozás érzését. Külön köszönetet mondott dr. Sófalvi Antalnak, Recsk háziorvosának, aki tartalmas előadással gazdagította az estet. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában