Kereskedelem

2023.11.27. 09:30

Recsken némi csúszással, de megépül az új üzlet

Recsken sokan reménykedtek abban, hogy ez év végéig megépül az új élelmiszerbolt a településen. Úgy tűnik, erre jövő őszig várniuk kell.

Barta Katalin

Idén februárban adtunk portálunkon arról hírt, hogy Recsken még ebben az évben új élelmiszerbolt nyílhat, a Privát üzletlánc beruházásaként. Az önkormányzat hozzájárult a telekhatár szükséges módosításához, a lakosság pedig reménykedve várta, hogy mikor kezdődnek meg a munkálatok. 

Sajnos idén már nem nyílik meg az új bolt, amely a tervek szerint a volt Gelka szerviz és az óvoda közt, a Liget Fogadóval szemben épülne meg. Nagy Sándor, a település polgármestere most arról értesítette a lakosságot, hogy nincs minden veszve.  A legutóbbi testületi ülésre meghívta a Privát Max üzlet tulajdonosát, aki megerősítette a szándékát, s azt ígérte, az üzlet meg fog épülni. Egyéb csúszások miatt az átadás jövő ősszel várható.
Korábban megírtuk, a recski képviselő-testület hozzájárult a telekhatár módosításához, mely azért vált szükségessé, hogy új élelmiszer bolt hálózat nyíljon a településen.  Az ingatlan vásárlási igénye beérkezett, a tervezők az elvi munkájukat megkezdték. Az volt az ígéret, hogy az üzemeltető a szükséges engedélyek beszerzése után haladéktalanul hozzáfog a munkához, mely 16-17 főnek fog új munkahelyet teremteni a 400 négyzetméteres üzletben.

A hírt örömmel üdvözöltek a helyiek. Több hozzászólásban is megerősítették, a recskiek régen várnak egy hasonló hírre. A település egykor a térség egyik legforgalmasabb, kereskedelmi szempontból a legvonzóbb  célpontnak számított, hiszen jó választékban, jó áron, számos termékhez hozzá lehetett jutni helyben.

A befektető most is úgy gondolja, hogy a település minden szempontból vonzó befektetési célpont számukra, hiszen nagy az átmenő forgalom, s a környéken élők is szívesebben vásárolnának a közeli üzletben, ha ott jó minőségű árut és választékot találnak. Sajnos a kivitelezés csúszik, de megnyugtató, hogy nem mondtak le a fejlesztésről

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában