Adventi programok

2023.11.28. 13:00

Rengeteg programmal készülnek az ünnepekre Recsken

Barta Katalin

Elkészült az idei adventi rendezvénynaptár Recsken. Az önkormányzat szervezésében minden korábbinál több programmal várják a helyieket decemberben, hogy együtt hangolódhassanak rá a karácsonyra. December 3-án vasárnap fél tíztől a helyi katolikus templomban a szentmisét követően meggyújtják az első adventi gyertyát és Szent Borbálára emlékezve koszorúznak. December 7-én csütörtökön délután három órától Báder Ernő Príma-díjas művész és zenakara adnak koncertet a központi konyha éttermében, ahol süteménnyel forró teával, forralt borral várják az érdelődőket. December 10-én vasárnap fél négytől a polgármesteri hivatallal szemközti területen felállított Betlehemnél várják a lakosságot a második gyertyagyújtásra. Ez alkalommal a helyi óvodások, iskolások  adnak műsort. December 16-án délután fél négytől a konyha éttermében a helyi Mátrai Visszhangok Vegyeskar hagyományos karácsonyi hangversenyén vehetnek részt. December 19-én, kedden délután a Csengővár óvodában gyújtják meg a negyedik gyertyát, ahol a kicsik készülnek adventi műsorral.

December 23-án szombaton délután öt órától karácsonyi felvonulás indul az erre az alkalomra kivilágított járművekkel. A programok sora december 25-én zárul a helyi katolikus templomban 10 órakor kezdődő szentmisével, ahol a Csengővár óvoda Betlehemi játékában  gyönyörködhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában