Segítség

2023.11.13. 15:45

Tragédiák sorát éli át a gyöngyösi édesapa, most minden segítség jól jön

Rózsavölgyi Attila Gyöngyösön él és az utóbbi időben rengeteg megpróbáltatás érte, egyebek mellett az is kiderült, súlyos betegségggel küzd. Jelenleg egyetlen vágya, hogy láthassa a lányait.

Heol.hu

Attila Olaszországban élt ex-feleségével és két lányával, boldogan

Forrás: borsonline.hu

Rózsavölgyi Attila egy olaszországi szállodában dolgozott, mint szakács, mielőtt betört a Covid-járvány. Attila akkor úgy döntött, hogy hazaszólítja a kötelesség, hiszen szülei sokat betegeskedtek, dolgozni pedig úgysem tudott. Lányait és ex-feleségét hátrahagyva hazajött Magyarországra, ahol rövid időn belül elveszítette édesapját, nővérét, édesanyja pedig stroke-ot kapott, így baloldalára teljesen lebénult. A tragédiák sora azonban itt nem állt meg: 2022 februárjában Attila nyakán elkezdett nőni egy tojásnagyságú ciszta, melyről kiderült, hogy rákos daganat. Attila jelenleg Gyöngyösön él, sugárkezelések és kemoterápiák sorozatán van túl, betegsége miatt pedig lassan 10 hónapja nincs munkája. A gyöngyösi édesapa egyetlen álma az, hogy meglátogathassa lányait Olaszországban karácsonykor - számolt be róla a Bors

Attila fájdalomcsillapítókon és morfiumtapaszon él

A férfi kálváriája 2022 februárjában kezdődött, amikor elkezdett nőni egy tojás nagyságú ciszta a nyakán. Az orvosok műtétre küldték, majd kiderült, hogy a nyelvgyök csontban rákos daganat található. A gyöngyösi apuka 35 sugárkezelésen és 7 kemoterápián van túl, a sugártól azonban a torkában keletkezett egy 8 centiméteres seb, ami azóta sem gyógyul, rettenetes fájdalmat okozva ezzel Attilának - írja a hírportál.

Nem tudtam rendesen nyelni, enni. Fájdalomcsillapítókon és morfiumtapaszon élek azóta is. Összeszűkült a légcsövem és a nyelőcsövem, nehezen tudok nyelni és van, hogy levegőt sem kapok

– részletezte Attila a Borsnak, akire november végén újabb műtét vár. A betegsége miatt azonban lassan 10 hónapja nincs munkahelye és bevétele, ráadásul nem jogosult semmilyen segélyre sem. 

Attilát hamarosan újra megműtik
Attilát hamarosan újra megműtik
Forrás: borsonline.hu

– Édesapám halála után örököltem tőle egy lakást, ám én nem ott élek életvitelszerűen. Mivel a lakás értéke meghalad egy bizonyos határértéket, így nem vagyok jogosult semmiféle segélyre sem. Beadtam a nyugdíjkérelmemet is, amit meg is kapnék, de még várjuk az olaszok válaszát az ott ledolgozott éveimről. Jelenleg így semmilyen bevételem sincs – részletezte a hírportálnak Attila, aki a folyamatos morfium miatt nem tud egy nap 3 óránál többet talpon lenni, így dolgozni sem képes.

Idősgondozást, háznál főzést és gyerekek iskolába hordását is vállalná

A folyamatos kihívások ellenére Attila próbálja nem feladni: szakács múltjával szívesen vállal háznál főzést vagy hidegtálak elkészítését is Gyöngyösön és környékén, a munkájára azonban nincs nagy igény. Már idősgondozást, illetve gyermekek iskolába- és hazaszállítását is vállalná, hiszen két évig személyi sofőrként is dolgozott. Az édesapa mindent megtesz, hogy valahogyan bevételhez jusson, hiszen jelenleg még az élelmiszer és gyógyszereinek beszerzése is nehézséget okoz neki.

Az édesapa egyetlen vágya, hogy láthassa a lányait
Az édesapa egyetlen vágya, hogy láthassa a lányait
Forrás: borsonline.hu

– Úgy terveztem, hogy karácsonykor meglátogatom a lányaimat, ugyanis nagyon régen láttam őket. Nagyon drága az út. Nekem az az öröm, ha legalább videóhívásban tudok velük beszélni, de az ünnepekben szerettem volna végre látni is őket – mesélt terveiről a Borsnak Attila elcsukló hangon. Lányai mindig biztatják apukájukat.

Azt mondják, hogy nem kell nekik semmilyen ajándék karácsonyra, csak gyógyuljak meg

– hangsúlyozta könnyeivel küszködve az édesapa. 

Attila az emberek segítségét kéri
Attila minden segítségért hálás ebben a nehéz időszakban. Tartós élelmiszernek és anyagi segítségnek is örülne, de hamarosan régi telefonja is feladja, amin lányaival szokott videóhívásban beszélni. Az édesapa folyamatosan azért küzd, hogy újra munkába állhasson, de legjobb esetben is januárban kapna fizetést. Addig az emberek segítségére szorul. Aki szeretné támogatni Attilát és az álmát, hogy eljusson lányaihoz, Attila a támogatást a megadott számlaszámra várja. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában