Alkalmazás

2023.11.13. 14:37

Indul az új betegirányítási rendszer Hevesben is

Novemberben elindult az új rendszer, vármegyénk intézményeit és betegeit is érinti.

November 1. és 15. között kilencven járóbeteg-szakrendelésen indul el az új Járóbeteg Irányítási Rendszer (JIR). Az első ütemben öt járóbeteg-szakrendelésre, 2024. márciusáig fokozatosan bővül a rendszer a további szakterületekre is. Az új országos rendszerben lefoglalt időpontok megjelennek az EgészségAblak mobilalkalmazásban is – nyilatkozta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-nek csütörtökön.

Az új digitális rendszer az alábbi 90 intézményben indul el, köztük több intézmény van Hevesből, ezek: a Markot Ferenc kórház Egerben, a gyöngyösi Bugát Pál Kórház, a Hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet, Mátrai Gyógyintézet (Mátraháza), Parádfürdői Állami Kórház.  

Ahogyan arról a Ripost is beszámolt, az elmúlt években komoly erőfeszítések történtek a járóbeteg-ellátás színvonalának emelésére. Ennek jegyében 54 járóbeteg-szakrendelőt korszerűsítettek és 23 új létesítmény épült.

A JIR az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térre, a már sokak által ismert és használt EESZT-re épül. A rendelőintézetek informatikai rendszere közvetlen összeköttetésben van az EESZT-vel, az intézmény pedig telefonos ügyfélszolgálaton keresztül fogadja a betegek időpontigénylését, majd nyomon követi az ellátás fontosabb mozzanatait.

A betegfogadási időpontok is az EESZT rendszerben szerepelnek, amiket a beutalóval igénybe vehető ellátások esetén a beutaló orvos, beutaló nélkül igénybe vehető ellátások esetén a háziorvos vagy kezelőorvos jegyezhet elő. Később a betegek egy alkalmazáson keresztül, önállóan is tudnak majd időpontot foglalni.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában