Óriáskerék

2023.11.21. 11:25

Újra foroghat az óriáskerék, jövőre két hónapra állítják fel Egerben

Bizottsági ülésen döntöttek az óriáskerék sorsáról.

Molnár Helga

Sokan szerették az óriáskereket

Forrás: Berén Dániel/Heves Megyei Hírlap

Jövőre is két hónapra látogatható lesz az óriáskerék Egerben – írta közösségi oldalán Kovács Cs. Tamás, önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP). A Városi Urbanisztikai, Klíma és Környezetvédelmi Bizottság ülésén, az elhangzottak alapján, népszerű az egriek, városba látogatók részéről.
– Sőt, a környező vendéglátó-ipari egységek is pozitívan viszonyulnak az attrakcióhoz. Ami új információként hangzott el, hogy közel 100 ezer látogató volt az elmúlt időszakban az óriáskeréken. A cég nem mellesleg Egerben fizet iparűzési adót – írta.

Hozzátette, két hónapra, 2024. július 1. és augusztus 31. között adott a bizottság engedélyt a kerék felállítására.
– Bízzunk benne, hogy továbbra is hozzájárul az óriáskerék városunk népszerűsítéséhez – emelte ki.

A kerék szeptember elején kezdett eltűnni a Gárdonyi térről, akkor kezdték el bontani. Az egri önkormányzat akkor az érdeklődésünkre elmondta, így szólt a megállapodás, hogy szeptemberig lesz Egerben a látványosság. Egyébként 2020 nyara óta állt itt az óriáskerék, mely utasainak remek létképet kínált a városra. Az első egri ilyen szerkezet a legutóbb elbontottnál öt méterrel volt nagyobb.

Sokak szerint megosztó egy ilyen szerkezet. Ám ahogy az egri képviselő is leírta, népszerű volt ez az építmény az Egert megcsodálni vágyó turisták és a helybeliek körében is. Korábban portálunkon is megszavaztattuk olvasóinkat arról, kedvelik-e a létesítményt. Akkor a szavazásra is nagyon sok válasz érkezett, és a legtöbben – 34 százalék – arra voksoltak, szerették az óriáskereket, és remélik, lesz még Egerben. Úgy tűnik, reményeik nem hiábavalóak, jövő nyáron ismét itt forog a kerék.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában