Fejlesztések

2023.11.08. 17:34

Vége az áramkimaradásoknak: megújult az aldebrői iskola elektromos hálózata

Az Egri Tankerületi Központ sikeresen pályázott, így összesen hét intézményben, köztük az aldebrői iskolában is részlegesen megújult az elektromos hálózat. A Kápolnai Tarnavölgye Általános Iskola Aldebrői Tagiskolában szerdán ismertették a pályázat részleteit, s beszámoltak az elvégzett munkákról, valamint a jövőbeli tervekről is.

Fekete-Vadászi Erika

Ettől a tanévtől már zavartalanul működik az oktatás az aldebrői iskolában

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ igazgatója szerdán Aldebrőn elmondta, egy EFOP pályázatnak köszönhetően valósult meg az infrastrukturális fejlesztés a tankerület által fenntartott hét intézményben. Összesen közel 300 millió forintot nyertek erre a célra, majd az országgyűlési képviselőkkel is egyeztetve döntötték el, mely intézmények szorulnak leginkább ilyen típusú fejlesztésre a műszaki állapotukat tekintve. 

– Az aldebrői iskola elektromos hálózatának részleges megújítása 34,6 millió forintból valósult meg. Bár ez nem egy látványos beruházás, de nagyon fontos, és szükség volt rá, hiszen az utóbbi években egyre több olyan modern számítástechnikai eszközt tudtunk biztosítani az intézményeknek, mely eszközök korszerű elektromos hálózatot igényelnek – hangsúlyozta Ballagó Zoltán. Szavaiból az is kiderült, a munkálatokat a nyári szünetre időzítették, a 2023-24-es tanév kezdetére megvalósultak a fejlesztések. Mint mondta, a jövőre nézve is vannak terveik, az Egri Tankerületi Központ egy TOP Plusz pályázaton több mint 3 milliárd forintnyi infrastrukturális fejlesztésre szeretne pályázni, s bíznak benne, hogy újabb intézményeiket tudják majd korszerűsíteni ezáltal. 

Vámosi László, a Kápolnai Tarnavölgye Általános Iskola intézményvezetője ismertette, három iskolából áll az intézményük, a kápolnaiból, a feldebrőiből és az aldebrőiből. Összesen 330 tanulójuk van, s az aldebrői iskolába járnak legtöbben, szám szerint 174-en.

– Tíz éve Aldebrő még jelentős lemaradásban volt, majd ez idő alatt csaknem duplájára emelkedett itt a diákok száma. Az iskola épületét ötven éve adták át, s azóta voltak ugyan korszerűsítések, de nagy szükség volt erre a fejlesztésre – hangsúlyozta Vámosi László.

Az aldebrői iskola tagintézmény vezetője, Pék Erika elmondta, ahogy növekedett a digitális eszközök száma, sokszor szembesültek azzal a problémával, hogy túlterhelt a rendszer, s ez áramszüneteket is okozott. Nagy örömükre szolgál, hogy a beruházás óta ezek a fennakadások megszűntek, s ettől a tanévtől már zavartalanul működik az oktatás. Kiemelte, nagy megtiszteltetés számukra, hogy megvalósulhatott az iskolájukban a fejlesztés. 

Horváth László, a térség országgyűlési képviselője megjegyezte, a nem annyira látványos dolgok mögött is lehet sok munka, s ez az elektromos hálózat felújítása esetében is így van. 

– Az elmúlt években sok település iskolájának helyzetén tudunk pozitív irányba változtatni, s ez a folyamat nem ért véget, tovább folytatjuk a munkát. Igyekszünk minden olyan forrást is megragadni, amiket az iskolák fejlesztésére tudunk fordítani – hangsúlyozta Horváth László

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában