Pénzügy

2023.12.31. 17:45

A gyöngyösi Pénznyerők az államkincstár elnöke előtt feleltek

A gyöngyösi Vak Bottyán diákjai képviselték vármegyénket a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! országos döntőjében.

Szabó István

A bottyános Pénznyerők képviselték Heves vármegyét az országos döntőben

Forrás: vbjnet.hu

A gyöngyösi Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Technikum, Gimnázium és Kollégium Pénznyerők nevű csapata képviselte Heves vármegyét a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny decemberi, országos döntőjében. A részletekről Kosztyáné Magyary Ágnes felkészítő tanár számolt be a gyöngyösi középiskola weboldalán.

– A Budapesti Gazdasági Egyetemen rendezték az országos döntőt, ahol írásbeli kvíz és szóbeli kifejtős kérdés várta a csapatokat. A szóbeli kifejtős kérdésre a választ egy kiselőadás formájában kellet bemutatni közel száz fős közönség előtt. A zsűri tagjai között számos pénzügyi szakember figyelte a felelteket, többek között Bod Péter Ákos korábbi jegybank elnök, jelenleg a Corvinus egyetem professzora, valamint Bugár Csaba, a Magyar Államkincstár elnöke. Heves vármegyét a Pénznyerők csapata képviselte az országos döntőben Bozó Kinga, Kolozsi Szimonetta, Kovács Blanka és Tömöri Anna részvételével. Az előadásuk témája egy lakásvásárlás előtti megtakarítások és a megvásárláshoz igénybe vehető finanszírozási és támogatási lehetőségek voltak. Színvonalas és szakmai ismeretekkel megalapozott kiselőadást prezentáltak, amely a kapott pontszámok alapján a 13. helyet jelentette számukra. Gratulálunk a nagyszerű eredményhez – részletezte Kosztyáné Magyary Ágnes.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában