Nyílt nap

2023.12.03. 16:10

Borászati nyílt nap volt az egyetemen

Az érdeklődők a nap folyamán megismerhették a szolgáltatási kapacitást, a laboratóriumban pedig tetszőleges bor vagy mustmintára ingyenes WineScan mérést biztosítottak számukra.

Molnár Helga

A borászati nyílt napon eredményeikről is beszámoltak

Forrás: uni-eszterhazy.hu

Borászati nyílt napot tartott az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem a Kutatási és Fejlesztési Központ Borászati Analitikai Laboratóriumában a napokban – írja az egyetem honlapján.
– Büszkék vagyunk rá, hogy az egri kiválósági központ a legeredményesebb szőlészeti-borászati kutatási-fejlesztési műhely az országban, oktatási-kutatási eredményeink, portfóliónk számos tudományos fórumon megjelenik. Kevesebb szó esik arról ugyanakkor, milyen gyakorlati háttérrel dolgozunk, milyen szaktanácsadási, szolgáltatási tevékenység tartozik ehhez a munkához – ismertette a nyílt nap miértjét az egyetem általános rektorhelyettese. Dr. Váczy Kálmán Zoltán kifejtette, az egyetem borászati analitikai laboratóriuma az első kapocs az Egri borvidék, az Észak-Magyarországi Borrégió termelőivel, az elmúlt hónapokban fejeződött be az az akkreditációs folyamat, aminek eredményeképpen mára elmondható, hogy az egyetemi az Egri borvidék, illetve a régió egyetlen akkreditált laboratóriuma.

Elhangzott, fontos, hogy az ágazat minél több szereplőjéhez eljusson ez a lehetőség, hogy egy ilyen komoly minőségbiztosítási feltételeknek megfelelő laboratórium áll a termelők rendelkezésére. Emellett az egyetem természetesen továbbra is a borászokat szolgálja olyan szaktanácsadással, amely a mindennapi működésüket segíti. Az érdeklődők a nap folyamán megismerhették a szolgáltatási kapacitást, a laboratóriumban pedig tetszőleges bor vagy mustmintára ingyenes WineScan mérést biztosítottak számukra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában