Homok helyett hó?

2023.12.05. 17:25

A Dűnéhez forgathatnak Noszvajon +fotók

A barlanglakásoknál van egy stáb, úgy tudjuk 3 napig vannak Noszvajon. A falubeliek szerint a Dűne forog, de nem tudni a sorozat vagy a film.

Szabadi Martina Laura

A Dűnét forgathatják Noszvajon

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A Dűne mozifilm második részéhez, vagy a Dűne előzménysorozathoz forgathatnak Noszvajon a barlanglakásoknál a helyiek szerint. A forgatás hétfőn kezdődhetett, biztonsági emberek vannak a környéken és nem engednek fel illetékteleneket a forgatás helyszínére.

A falu túloldaláról is jól látszik a forgatás Fotó: heol.hu

Kedd délelőtt a helyszínen járva a heol.hu stábja is azt a választ kapta, hogy a barlanglakások felé nem lehet felhajtani. A faluban piros táblák hirdetik a forgatási helyszíneket, a Bogácsra vezető úton balra egy lakókocsi-rengeteg mutatja, itt bizony komoly munka zajlik. Jól látszottak viszont a Szomolyai útról a műhóval fedett barlanglakások, a kék vásznat tartó daru és a stáb.

A Bogács felé vezető út mellett Fotó: heol.hu

 Szerda lehet az utolsó forgatási nap a faluban, s az nem egyértelmű, hogy a mozifilm második részének utómunkái zajlanak, vagy az egy időre leállított Dűne-előzménysorozat munkái folytatódnak Noszvajon. A helyiektől ellentmondó információkat kaptunk, egyesek szerint a film, mások szerint a sorozat forog, de az biztos, hogy a Dűnéhez van köze a munkának. A polgármester nem kívánt nyilatkozni róla, hogy mi történik a barlanglakásoknál. A mozifilmet már vetítésre késznek mondják és premierdátumot is kapott, s habár a színészek és forgatókönyvírók sztrájkja csak nemrégen zárult le, így sem túl valószínű, hogy 4 hónappal a kitűzött premier előtt forgatnának még hozzá Noszvajon.

A téli, műhavas Noszvaj menő forgatási helyszín lehet? Fotó: heol.hu

 A sorozat az HBO Maxra érkezik majd egyszer. A fentiek nyomán a Warner magyaroszági pr-munkatársánál érdeklődtünk arról, hogy milyen munka zajlik Noszvajon, ám sem megcáfolni sem megerősíteni nem tudta egyik állítást sem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában