Megállapodás

2023.12.10. 15:05

Együttműködik az egri és az augsburgi egyetem

Augsburgban járt az egri delegáció, ahol aláírtak egy együttműködési megállapodást.

Molnár Helga

A dokumentum értelmében a két intézmény szakemberei kölcsönösen oktathatnak a két egyetemen

Forrás: uni-eszterhazy.hu

Az Augsburgi Alkalmazott Tudományok Egyetemére látogatott az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem delegációja a napokban – írja az egyetem honlapján. A kapcsolatfelvétel igazán eredményes volt, a felek együttműködési megállapodást írtak alá, megteremtve a közös munka, például kettős diplomát adó képzések indításának lehetőségét.

A találkozón felek áttekintették a két intézmény oktatási és kutatás-fejlesztési portfólióját, megvizsgálva a jövőbeni együttműködés lehetőségeit. A felmerült témákban több kapcsolódási pontot is találtak a részvevők, s a közös munka lehetőségét megteremtendő együttműködési megállapodást írt alá az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem rektora, dr. Pajtókné dr. Tari Ilona, és a német intézmény rektora, prof. dr. Gordon Thomas Rohrmair. A dokumentum értelmében a két intézmény szakemberei kölcsönösen oktathatnak a két egyetemen.

Emellett az egyetemek Erasmus programokban, tudományos együttműködésekben, valamint kulturális területen is kölcsönösen segíteni kívánják egymást. A közös munka fókuszterületei a gazdaság- és informatikai tudományok, double degree, azaz kettős diplomát adó képzések indításának lehetőségét is vizsgálja a két intézmény.

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemet a rektor, dr. Csáfor Hajnalka oktatási rektorhelyettes, dr. Hoffmann Miklós, az informatikai kar dékánja és Geml Johanna, a nemzetközi stratégiai és kapcsolatfejlesztési osztály vezetője képviselte. A delegációt az augsburgi egyetem rektorhelyettese, prof. dr. Kovács László, az egyetem öregdiákja kalauzolta a 7 karú, csaknem 6000 hallgatóval bíró bajor intézményben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában