Segítségnyújtás

2023.12.08. 14:14

Engedménnyel tartaná életben az egri kisvállalkozásokat Jánosi

Jánosi Zoltán, az Evat igazgatótanácsának tagja javasolja, hogy az egri kisvállalkozások növekvő terheit bérleti díj engedménnyel ellensúlyozza az Evat és az önkormányzat.

Szabadi Martina Laura

Jánosi Zoltán a sajtótájékoztatón

Forrás: Heol.hu

– Javaslatot teszek az Evat igazgatóságának illetve az önkormányzatnak, hogy könnyítsük meg az egri kisvállalkozásoknak az életbenmaradást – mondta Jánosi Zoltán, az Evat igazgatóságának tagja sajtótájékoztatón pénteken.

– Az infláció, a magas adók a gazdasági helyzet nagyon megnehezíti a mikro- és kisépvállalkozások helyzetét. Nem tudnak úgy emelkedni a fizetések mint ahogy az árak nőnek, a kiskereskedelmi forgalom 14 százalékkal esett vissza. A vállalkozások jelentős része nem tudja kigazdálkodni a költségeit, országosan 7 ezer kiskereskedelmi egység zárt be. Ilyen bezárása hullám évtizedek óta nem volt, s mindez Egerben is érezhető – részletezte meglátásait.

Kiemelte, sokszoros a rezsiköltség is az előző évekhez képest, s több egri kisvállalkozó megkereste az Evatot nehéz helyzete miatt.

– Két út áll ilyenkor egy kisvállalkozás előtt. Vagy a családi megtakarításokból finanszírozza a hiányt vagy bezár. Sajnos a megtakarításoknak az előző évek nehézségei miatt többnyire rég elfogytak. Mindent meg kell tenni értük! A városnak is érdeke, hogy az ingatlanok ne üresen álljanak. Javasolni fogom az igazgatóságnak, hogy a téli hónapokra általánosan vagy egyéni kérelemre mérsékeljék az Evat üzlethelyiségeinek bérleti díját 50 százalékkal. Javasolni fogom ezt az önkormányzatnak is saját tulajdonú ingatlanaira. Cserébe a vállalkozók próbálják meg az árakat szinten tartani. Fontos, hogy megmaradjanak a vállalkozások, hiszen a városnak ez iparűzési adó bevételt jelent – magyarázta Jánosi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában