Advent

2023.12.10. 20:15

Isten szeretetének eljövetelét várjuk adventkor, mondta az evangélikus lelkész Gyöngyösön + fotók

A Mátraalji városban is fellobbant az adventi koszorú második gyertyájának lángja.

Szabó István

Kocsik Mónika és Hiesz György meggyújtják Gyöngyös adventi koszorújának második gyertyáját

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Vasárnap délután a gyöngyösi Belváros téren immár a második gyertyát gyújtották meg  az adventi koszorún. Kocsik Mónika evangélikus lelkész áldásmondásában arról beszélt, hogy az advent valóban a várakozás időszaka: várjuk Isten szeretetének eljövetelét, hogy beköltözzön a mi életünkbe. 

– Úgy, ahogy a színes fények megjelennek ilyenkor, s olyan örömteli, hogy a sötétben mégis van fény, így érkezik hozzánk Isten fénye is a szeretetben, a reménységben. János evangélista így beszél a megszülető fényről, Jézus Krisztusról: a világosság a sötétségben fénylik. A sötétség hozzátartozik az életünkhöz. Ennek vannak jó oldalai is. Csak teljes sötétben tudunk pihenni éjszaka, kipihenni a nap fáradalmait. Milyen jó, hogy ha meg tudunk nyugodni, békésen pihenni, és reggel új reménységgel tudunk ébredni az új napra. De rossz oldala is van a sötétségnek. Hiszen lelki életünkben lehetnek sötét időszakok, láthatjuk sötéten a jövőt, amikor nem látjuk a kiutat, nem látjuk a fényt az alagút végén. Mindez beárnyékolhatja a mi személyes életünket, kapcsolatainkat is. Azonban advent mindig emlékeztet bennünket arra, hogy a fény Jézus Krisztusban már megérkezett hozzánk. Mindig emlékeztethet arra, hogy életünk bármely helyzetében van kiút, Jézus mutathat kiutat, s megszülethet bennünk is. Egyre teljesebbé válhat bennünk a remény, amit Isten ad: sosincs kiút nélküli alagút – fogalmazott Kocsik Mónika.

Az evangélikus lelkész ezután Hiesz György polgármesterrel közösen gyújtotta meg a második adventi gyertyát. Az eseményen a Cantare Városi Vegyeskar közreműködött.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában