Szigorítanak

2023.12.08. 13:30

Korlátozzák a Bükk-fennsíkra vezető út használatát

Az Egererdő Zrt. korlátozást vezet be a hideg, téli időjárás miatt.

Heol.hu

Az Egererdő Zrt. honlapján tájékoztatja a kirándulókat, hogy a téli csúszós útviszonyok miatt december 8-tól korlátozza a Szilvásváradról a Bükk-fennsíkra vezető út használatát.

- A Bükk-fennsík ámulatba ejtő csodavilága tavasszal, nyáron és ősszel jó útviszonyok között behajtási engedély vásárlása mellett autóval megközelíthető a szilvásváradi erdészeti nagyparkolóból induló, Olasz-kapuig tartó erdészeti útszakaszon - írják.

- A fennsíkon az év bármely szakaszában saját bőrünkön érezzük, hogy a szokottnál sokkal hűvösebb idő fogadja a kirándulókat.  Télen ez az eltérés még szokatlanabb, hiszen a Bükk erdei „fagyvilágában” merőben más időjárásra számíthatunk, mint a településeken. Gyakoribb a fagyás, sokszor napközbeni kemény mínuszok, nagy hóvastagság, csúszós, fagyos turistautak és erdészeti utak várják az erdőjárókat - fogalmaznak.

Hozzáteszik, az autósok biztonsága érdekében december 8-tól korlátlan ideig (várhatóan a tavasz kezdetéig) az erdészeti társaság korlátozza az erdészeti útra való behajtást és autós közlekedést a szilvásváradi nagyparkoló és az Olasz-kapu közötti erdészeti úton.  A fennsík táj viszont továbbra is megközelíthető gyalogosan, vagy a bánkúti közúton. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Egererdő Erdészeti Zrt./Facebook)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában