Egészségügy

2023.12.06. 20:20

Korlátozzák a látogatást az egri kórházban

A maszk használata különösen fontos a fertőzésveszély miatt.

Heol.hu

Az egri Markhot Ferenc Kórház épülete (Archív fotó)

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A Heves Vármegyei Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet látogatási rendjének szabályai 2023. december 7-től visszavonásig betegbiztonsági-járványügyi okokból az alábbiak szerint korlátozódnak:

  • Egy ápolt naponta legfeljebb két látogatót fogadhat személyenként maximum 30 perces időtartamra, vagy egy látogató maximum 60 perces időtartamra.
  • Az intézet területén a látogatás teljes időtartama alatt kötelező a sebészi orr-szájmaszk használata.
  • Influenzaszerű vagy más egyéb megfázásos tünetekkel rendelkező személy az osztályokon sem látogatóként, sem gyermekét ápoló hozzátartozóként nem tartózkodhat.
  • Tervezett „apás szülés" esetén a vonatkozó előírásoknak megfelelő védőfelszerelés biztosítása és a higiénés rendszabályok betartása mellett a tünetmentes apa a szülésnél jelen lehet.

A rendelőintézet-szakrendeléseken a betegellátás ideje alatt kötelező a sebészi orr-szájmaszk használata. A kórház köszöni az együttműködést és a türelmet - derül ki az egri kórház portálunkhoz eljuttatott közleményéből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában