Elképesztő!

2023.12.04. 20:25

Hihetetlen, hogy ez után ki tudott szállni az autójából a sofőr az M3-ason +videó

Az autó nagy sebességgel a villanyoszlopnak ütközött az M3-as autópályán.

Heol.hu

A baleset egy kis odafigyeléssel elkerülhető lett volna

Forrás: MKIF Zrt. - Az ország útja/Facebook

Az MKIF Zrt. - Az ország útja nevű Facebook-oldal adta hírül azt a balesetet, amelyet egy feltételezhetően ittas sofőr követett el az M3-as autópályán

- Egyik éjszaka, egy vélhetően ittas sofőr szeretett volna tetőcsomagtartóra rakni egy villanyoszlopot az M3-as autópályán...végülis sikerült, csak az autó bánta. A sofőrnek szerencséje volt, sérülés nélkül megúszta a balesetet - írják a posztban.

A videóban látható két másik elképesztő eset is. Az egyik az az M1-es autópályáról, ahol sűrű forgalomban egy belső sávban haladó autó célzott meg egy kamiont bal hátulról. Ennek következtében az autó berepült a belső szalagkorláthoz - fogalmaztak.

A másik a Kőröshegyi völgyhídról. Mint írják, a sofőr vélhetően túl nagy sebességgel ment, magas rakománnyal és nem számolt az erős oldalszéllel. A tréler kibillent egyensúlyából és felborult. Szerencséjére nem jött mögötte senki és még a vontató kisbusz sem borult fel.

Az MKIF Zrt. posztjában több kérést is megfogalmaz:

  • Arra kérnek mindenkit, hogy hogy mindig a körülményeknek megfelelően közlekedjen. Kizárólag a vezetésre figyeljen!
  • Indulás előtt nézzük át az autót, amivel éppen utazunk, gondoljuk végig mit szállítunk és annak milyen veszélyei lehetnek közlekedés közben. Ellenőrizzük a rakomány rögzítését, a trélereknél pedig a megfelelő súlyelosztást!
  • Ittas állapotban soha ne üljön senki autóba, mert a fáradtság is úgy hat ránk, mintha meginnánk pár üveg sört. Két korsó sör után például: a látómező beszűkül, csőlátás alakulhat ki, lassulnak a reflexek. Mozdulataink egyre "bizonytalanabbak" lehetnek, felszabadultabbá, figyelmetlenebbé válhatunk. És szinte ugyanez a "hatása" annak, ha valaki kialvatlanul vezet. Ha valaki a vezetés előtti 24 órában 5 óránál kevesebbet alszik, kétszer nagyobb eséllyel szenvdhet balesetet. Két sör, az 0,5 ezrelék (véralkoholszint) felett is lehet, így ilyenkor az ittas járművezetés már bűncselekménnyé válik.
  • Kérnek mindenkit, ha úgy érzi fárad, a legközelebbi pihenőben álljon meg és gondoskodjon a megfelelő (alkoholmentes) folyadékpótlásról!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában