Készülődés

2023.12.01. 10:22

Nem boltban veszik, maguk készítik el az adventi koszorúkat a kerecsendiek

Kerecsenden is összeállt az adventi eseménynaptár.

Barta Katalin

Zajlik az advent díszítés Kerecsenden

Forrás: Beküldött fotó

Csütörtök délelőtt önkéntesekkel, közmunkásokkal láttak hozzá a közterek díszítéséhez, amelyhez Kovácsné Szucsik Katalin és Baros Istvánné Hajni ajánlotta fel a karácsonyi díszeket. A lelkes készülődésben részt vett Kecsmárné Judit, Kocsmárné Sebestyén Éva, Csergőné Teri, Román László pedig az ünnepi fényekről gondoskodott, Nagy Ferenc és a közfoglalkoztatotti csapata pedig a Fő téri adventi koszorú szépítésén fáradozott a szakadó hóesésben. 

E hét végén pénteken és szombaton délelőtt 10 órától a Jelenlét pont szervezésében és segítségével mindenki magának készítheti el adventi koszorúját. Péneteken a Zöld Házban, szombaton a téesz irodában zajlik a koszorúkészítés. Az elkészült asztali díszeket december 2-án, szombaton délután fél négytől a templomkertben áldják meg.  A helyi egyházközség szervezésében ezt követően gyertyás felvonulásra indulnak a Fő téren lévő nagy koszorúhoz, ahová az első közös gyertyagyújtásra várnak minden kerecsendi lakost forralt borral, forró teával, süteményekkel.

Advent első vasárnapján, december 3-jén fél kilenckor keződik a szentmise a templomban, december 4-én délelőtt pedig a gyerekházban Mikulás váró verseket és dalokat tanulhatnak a kicsik és szüleik. Másnap mézeskalácsot sütögetnek együtt.

December 6-án minden helyi intézménybe ellátogat a Mikulás, december 7-én pedig reggel hat órakor rorátéra várják a híveket a templomba. December 9-én  délután fél négykor találkozhatnak a templomkertben azok, akik a második gyetya meggyújtásánál is szeretnének együtt lenni. Innen a faluközpontba sétálnak, ahol négy órától az intézmények vezetői gyújtják meg a második lámpást. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában