Továbbtanulás

2023.12.06. 16:28

Nyílt napot tartott a gyöngyösi campus + fotók

Az érdeklődők a képzési területek megismerése mellett személyre szóló tanácsadásban is részesültek.

Szabó István

Az első nyílt napját tartotta a gyöngyösi campus a jövőre felvételizni szándékozóknak

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Szerdán nyílt napot tartott a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem gyöngyösi Károly Róbert Campusa. Az eseményre érkezetteket dr. Bujdosó Zoltán főigazgató köszöntötte. A gyöngyösi egyetemi intézmény vezetője portálunknak elmondta, hogy két fő programot szerveztek a nyílt napra.

– Az egyik az érdeklődő diákoknak és szüleiknek szólt, a másik pedig a középiskolákban tanító kollégáknak. A továbbtanulni szándákozóknak bemutattuk a 2024-től érvényes felvételi rendszer változásait, jótanácsokat adva, hogy mire fókuszáljanak a tanulmányaik során a sikeres felkészülés érdekében. Másrészt megismertettük velük a campus oktatási kínálatát. Szakfelelősökkel, jelenlegi és volt hallgatóinkkal találkozhattak az érdeklődők. A nap ezzel párhuzamosan futó másik programja a pedagógusoknak szólt, elsősorban a gyöngyösi és a környékbeli iskolák igazgatóinak, a helyetteseiknek, a beiskolázásért felelős szaktanároknak. Azért hívtuk meg őket, hogy az új felvételi rendszer változásait részletesen megismertessük velük. Akadhat, aki a jogszabályokban kevésbé találja meg a kulcspontokat, ezzel segítünk nekik a diákok pályaorientációjában, függetlenül attól, melyik felsőoktatási intézménybe szeretnének felvételizni – részletezte dr. Bujdosó Zoltán.

A főigazgató a gyöngyösi campus három legfőbb erősségét is kiemelte: ezek a nemzetközi környezet, a gyakorlatorientált képzés és a fejlett infrastruktúra. 

– Az alapvetően modern infrastruktúránk lehetővé teszi egyrészt a legkorszerűbb módszerekkel történő oktatást, másrészt a hallgatók a digitalizációs eszközök használata révén a saját igényeiknek megfelelő körülmények között tanulhatnak. A nemzetközi környezet azt jelenti, hogy jelentős a külföldi hallgatók létszáma nálunk. Ezzel a nyelvtanulást – bár a nyelvvizsga már nem kötelező az oklevélhez –, ha nem is formális módon, de elősegítjük a számukra. Emellett az interkulturális készségeik is fejlődnek ezzel. A gyakorlatorientált képzés sokat segít abban, hogy a munkaerőpiacra kikerülő fiatalok eleve rendelkezzenek gyakorlati ismeretekkel. Emellett a gyöngyösi és a környékbeli vállalatokkal nagyon jó kapcsolatban vagyunk, együttműködési megállapodásaink vannak velük. Ennek köszönhetően a cégeknél gyakornoki helyeket is tudunk majd a diákjainknak kínálni – fogalmazott dr. Bujdosó Zoltán.

A nap során először Lakatos Márk mesteroktató bemutatta az érdeklődő diákoknak a Károly Róbert Campust, majd tájékoztató hangzott el a felvételi eljárásról pontszámítási tanácsokkal, hasznos tippekkel a felvételihez. A gyöngyösi campus három képzési szinten, agrár- és gazdaságtudományi, valamint informatikai területeken is várja a jelentkezőket. Mindezek után külön helyszíneken bemutatkoznak az intézmény képzési területei, illetve személyre szóló tanácsadás volt az aulában. Aki nem tudott e napon eljönni, vagy aki még egyszer meg akarja hallgatni a tájékoztatót, az 2024. január 20-án, valamint február 3-án megteheti az újabb nyílt napokon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában